Chokoladebidder med saltet mandler - en lækker lille snack

Julevafler – nemme, lækre vafler lavet på en rest risengrød

Julen står for døren og der er efterhånden ikke mange dage til juleaften. Tiden til at spise julemad er ved at rende ud og det gælder om at spise så meget ‘julemad’ som muligt. Men nu består julemad jo ikke kun af and og flæskesteg, så her får I opskriften på de lækreste julevafler lavet på en rest risengrød.

RISENGRØDSVAFLER

Jeg ved ikke med jer, men jeg plejer at spise risengrød nogle gange i løbet af december og der er altid lidt risengrød tilover. Muligvis laver jeg altid en stor portion, for at bruge det som en undskyldning for at lave klatkager eller julevafler den efterfølgende dag.

Men det smager jo bare forrygende og er så hyggeligt både at lave og spise og der breder sig altid en skøn duft, når men bager med kanel. Spiser man vaflerne til morgenmad, kan man eksempelvis toppe dem med skyr og marmelade, men spiser man dem til dessert, kan man piske lidt cremefine og spise til sammen med marmelade. Ellers kan man røre en kanelmascarponecreme sammen og toppe sine vafler med.

På bloggen kan I finde både opskriften på grov risengrød og klatkager.

OPSKRIFT 3 stk.

Ingredienser

250g grov risengrød

1 æg

10g havregryn

1 tsk. kanel

o,5 tsk. vanilje

Et knivspids kardemomme

Lidt flydende sødemiddel eller florsød

 

Fremgangsmåde

  1. Rør den kolde risengrød sammen med æg, havregryn, kanel, vanilje, kardemomme og lidt sødemiddel. Sørg for at røre det hele godt sammen.
  2. Tænd for vaffeljernet. Når det er varmt kommes lidt kokosolie på begge siden. Kom 2-3 spsk. af dejen på vaffeljernet og luk det.
  3. Det tager ca. 3 minutter at stege hver vaffel. Bliv ved til der ikke er mere dej.
  4. Top vaflerne med eksempelvis lidt skyr, marmelade og mandelsplinter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladebidder med saltet mandler - en lækker lille snack