10 mest populære indlæg i december 2020

Haydari dip – opskrift på en nem og cremet dip med feta og bagte peberfrugter

En skøn og nem dip, som består af få ingredienser og smager forrygende. Dippen består i alt sin enkelthed af bagte peberfrugter, som man blender sammen med feta. Den kan laves på ganske kort tid, det er kun peberfrugter som tager lidt tid, da de skal bages i ovnen. Det gør man for både at give smag, og så man nemmest kan fjerne skindet, hvilket klart gør dippen lækrest.

NEM OG VELSMAGENDE DIP

Dippen passer perfekt sammen med diverse mellemøstlige retter, men I kan også sagtens servere den til en god bøf eller et stykke kylling. Man kan dyppe både kød og grøntsager i dippen. Faktisk er den perfekt til at dyppe grøntsagstave i. I kan eksempelvis servere dippen til pitabrød med falafler – det går virkelig hånd i hånd.

OPSKRIFT

Ingredienser

250g feta eller puck ost

2 røde peberfrugter

1-2 tsk. citronsaft

1/2 fed hvidløg

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at stikke peberfrugterne med en skarp kniv 4-5 gange. Kom dem på et stykke bagepapir og bag dem i 15-20 minutter ved 250 grader. Sørg for at vende dem indimellem, så skindet bliver sort.
  2. Kom de bagte peberfrugter i en skål og dæk den godt til. Lad dem stå på køkkenbordet i 15 minutter og fjerne det sorte skind samt de små kerner i midten. Lad peberfrugterne køle af.
  3. Når peberfrugterne er kølet af, kommes de i en blender sammen med feta, revet hvidløg, citronsaft og peber. Sørg for at blende det hele godt sammen og smag evt. til med lidt salt. Synes I dippen er for fast, kan I altid lette den med til yoghurt, mælk eller creme fraiche.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 mest populære indlæg i december 2020