Grove kærnemælksboller

Kikærtekage med peanutbutter og avocado topping

Denne kikærtekage er min aller første kage, hvor jeg har brugt kikærter, men det var heldigvis ikke den sidste, for at bage med kikærter giver nogle helt fantastiske kager.

PEANUTBUTTER KIKÆRTEKAGE MED CREMET TOPPING

Kagen er som sagt lavet på kikærter, og selvom det måske lyder en smule underligt, så må I endelig ikke lade jer skræmme, for man får nogle utrolig lækre kager, når man ager med kikærter. Kagen får en skøn konsistens, som minder rigtig meget om konsistensen på en helt almindelig kage. Udover kikærter er kagen sødet med dadler og bananer og smagt til med peanutbutter og chokolade. Derudover er kagen toppet med en ret skøn cremet topping lavet på dadler, kakao og avocado.

På bloggen ligger som sagt en masse andre kageopskrifter med kikærter: Gulerodskage, romkugler, citronkage med birkes og hvid chokolade, kanelkage, chokoladekage, studenterbrød, cookies med marcipan og chokolade, banankage, marcipankage med appelsin og chokolade samt chokoladefrosting, mazarinkage med kokos/kaffe topping, cookies med peanutbutter og mazarinkage.

OPSKRIFT 12-14 stk.

Ingredienser

Bund

200g kikærter

2 bananer

2 æg

5 friske dadler

3 spsk peanutbutter

1 tsk. bagepulver

60g havregryn

60g chokolade

Lidt sødemiddel

 

Topping

1 stor avocado

2-3 spsk. kakaopulver

10 friske dadler

Evt. 1 spsk. peanutbutter

 

Fremgangsmåde

  1. De udblødte og kogte kikærter eller dem fra en dåse skylles godt igennem og kommes i en foodprocessor eller blender.
  2. De 5 dadler, bananer og æg kommes ligeså i blenderen til kikærterne og der blendes godt igennem – det kan tage et par minutter.
  3. Derefter tilføjer I peanutbutter, bagepulver, havregryn og sødemiddel og blender det sammen med kikærtemassen.
  4. Den mørke chokolade hakkes i store stykker og vendes i dejen.
  5. Kom dejen i en bageform (jeg brugte en form på 12x26cm) beklædt med bagepapir og bag kagen ved 200 grader i 25 minutter, hvorefter den køles af på en rist
  6. Mens kagen er i ovnen, laver I toppingen ved at blende dadler, avocado, peanutbutter og kakao sammen til en cremet homogen masse.
  7. Når kagen er helt afkølet, smøres toppingen på og pyntes eventuelt med lidt hakket peanuts.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove kærnemælksboller