Kikærtekage med peanutbutter og avocado topping

Stegt spidskål med revet parmesanost og citron

Stegt spidskål smager forrygende og topper man det med en god portion revet parmesan, lidt citronsaft og frisk persille så er det et rigtigt lækkert tilbehør til alverdens stykker kød.

SPIDSKÅL MED CITRON, PARMESAN OG PERSILLE

Stegte grøntsager som ovenstående er virkelig lækkert, er nemt at lave og består af ganske få ingredienser. De stegte stykker spidskål steges ved middelvarme på en pande i enten olie eller smør, toppes med lidt citronsaft, revet parmesan, en god portion havsalt og lidt persille til sidst. Jeg plejer at stege citronen på panden (med den åbne flade nedad) nogle minutter, samtidig med at spidskålen steger. Det giver en lidt anderledes smag til citronen, når den sprøjtes ud over spidskålen til sidst, men I behøver ikke stege den først.

Jeg spiser det ofte som tilbehør til et stykke kylling, kotelet eller en god bøf og det fungerer upåklageligt til alle kødudskæringer. Det er virkelig et tilbehør, som tager kegler. Er man vegetar, tænker jeg, at man kan spise det præcis som det er

OPSKRIFT

Ingredienser 2 pers.

1/2 spidskål

1 spsk. olie eller smør

1 tsk. citronsaft

1 spsk. salt

30g revet parmesanost

Lidt frisk persille

 

Fremgangsmåde

  1. Skær det halve spidskål i 2 både.
  2. Varm en pande op med enten olie eller smør og placer spidskålene derpå. Giv kålen en godt drys salt og giv dem 5 minutter på alle 3 sider.
  3. Når kålen er stegt, placeres den på en tallerken, strøs med lidt ekstra salt, citronsaft, en rigtig god portion revet parmesanost (vær endelig ikke nærig) og lidt finthakket persille.

1 kommentar

  • Anja

    Ser lækkert ud! Er det 5 minutter på hver side eller i alt? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærtekage med peanutbutter og avocado topping