Madplan uge 10

Rugbrødsbananbrød med mørk chokolade

Rugbrødsbananbrød… Eller bananbrød ala rugbrød med chokolade eller bare rugbrød med banan og chokolade. Jeg er en lille smule i tvivl om præcis, hvad jeg skal kalde denne opskrift, men i princippet er det et slags lyst rugbrød med banan og chokolade. Jeg har valgt at kalde det rugbrødsbananbrød med chokolade.

RUGBRØD MED BANAN OG CHOKOLADE

Jeg elsker at bage med bananer, da man får de lækreste bløde og søde kager, og om det er banankage, muffins, brød, pandekager mm. så er slutresultatet altid perfekt. Derudover er mørk chokolade og banan den bedste kombination og fungerer upåklageligt godt sammen.

Indimellem består min eftermiddagssnack af et stykke rugbrød med enten pålægschokolade eller nutella toppet med bananskiver. Dette er virkelig en af mine yndlingssnacks og det var her jeg fik ideen til dette rugbrød.

Brødet kan spises som det er, men topper man det med et lag smør, så sidder det lige i skabet. Det kan både spises som en snack, men nupper man en enkelt skive til morgenmad, så får man altså en ret god start på dagen.

På bloggen ligger i forvejen en opskrift på rugbrødscookies, bananbrød med chokolade, bananbrød med mandler, bananmuffins med marcipan, banankage på kikærter, bananpandekager mm.

OPSKRIFT 8-10 skiver

Ingredienser

2 bananer

3 æg

100g rugmel

30g perfekt fit

60g havregryn

70g knækkede rugkerner

1 tsk. bagepulver

0,5 tsk. natron

70g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Dagen inden I skal bage brødet, ligger I de knækkede rugkerner i vand – der skal de stå i ca. 12 timer.
  2. Næste dag skal brødet laves. Kom bananer i en skål, mas med en gaffel, tilføj æg og rør det rigtig godt sammen.
  3. Tilføj rugmel, havregryn, de udblødte rugkerner, perfect fit (eller anden sødemiddel), bagepulver og natron. Hak chokoladen og vend det i dejen.
  4. Kom dejen i en rugbrødsform (10×22 cm) og bag brødet i en 200 grader forvarm ovn i 25-30 minutter. Tjek midten af brødet med en kniv for at se om det er færdigbagt.
  5. Lad brødet køle lidt af på en rist og nyd.

18 kommentarer

  • Super lækker bananrugbrød .. mums ! Tak for en skøn ny farvorit opskrift 🙏🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Tusind tak for de søde ord! Jeg er rigtig glad for, at du synes om det, det er også en af mine favoritter 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frida

    Hej.
    Kan man undlade knækkede rugkerner?

    Mvh. Frida

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Ja det kan man godt 🙂 Bare byt det ud med havregryn.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne Louise Søndergaard

    Hej, det ser virkelig lækkert ud, men hvorfor skal der sødemiddel/sukker i? Søder bananer og chokolade ikke nok? Det er ingen kritik, bare en undren.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Jeg gør det, fordi jeg synes det godt må være lidt ekstra sødt, men det kan nok godt undlades, hvis man ikke synes om rigtig søde ting 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aase Bach Madsen

    Hvad er perfekt fit?🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Det er et sødemiddel fra Easis, men du kan sagtens bruge sukker eller anden slags sødemiddel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Hej Camilla
    Bager du brødet ved 200 grader varmluft eller almindelig ovn?
    Bruger du en bestemt mængde vand til at sætte kernerne i blød i eller sætter du dem bare i blød i rigeligt vand også hælde det overskydende fra inden kernerne blandes i dejen?
    Mvh Astrid

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Kommer bare vand i til det dækker og hælder overskydende vand fra efterfølgende 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Hej Camilla
    Bager du den ved 200 g. Varmluft eller alm ovn ?
    Hvor meget vand sætter du kernerne i blød i
    Mvh Astrid

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Varmluft 🙂 Bare lige så kernerne dækkes.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

    Hej, det ser lækkert ud! Kan man bruge andet end sødemiddel, fx. alm. sukker og i hvilken dosis? Hilsen Hanne 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Tænker du sagtens kan bruge almindelig sukker. Jeg vil tro du skal bruge omkring 60-70g, men du kan evt. lige smage på den rå dej og justere 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte Eriksen

    Hvor ser det lækkert ud – det må prøves 🙂 Du har virkelig nogle lækre opskrifter. Hvor skønt du har bloggen 😀
    Bedste hilsner
    Lotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej Lotte
      Mange tak – det smager også utrolig godt 🙂 Mange tak for de søde ord og tak fordi du følger med.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Hvordan skal det opbevares? Mvh kristina

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 10