Madplan uge 12

Påskekage – mazarinkage med hvid chokolademousse

I samarbejde med Økoladen har jeg lavet en virkelig lækker og ret nem påskekage. Selvom det måske ikke bliver til så mange påskefrokoster i år, så er det jo stadig en god ide med en lille påskekage. Denne kage er simpel, men utrolig velsmagende – og så er den da også ok pæn.

PÅSKEKAGE MED MARCIPAN OG HVID CHOKOLADE

Kagen består af en mazarinbund, hvor jeg har brugt Økoladens virkelig velsmagende marcipan samt en god håndfuld hvid chokolade. Bunden er toppet med lidt hjemmelavet krokant samt en lækker cremet hvid chokolademousse. Da det jo er en påskekage, har jeg toppet kagen med lidt blandet påskeæg og krokant.

Personligt elsker jeg hvid chokolade, men jeg er samtidig bevidst om at det er rigtig sødt, men da jeg her har brugt en god kvalitets chokolade, så er moussen altså ikke lige så sød, som den nogen gange godt kan blive når man bruger hvid chokolade. Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen, så den bare skal pyntes inden servering.

Andre påskekager: banankage med karamelmousse, citronkage med birkes og hvid chokolade, mazarinkage med ostemousse med hvid chokolade og en mere kalorielet af lignende opskrift nemlig mazarinkage med hvid chokolademousse.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

Mazarinbund

150g marcipan

150g sukker

120g smør

2 æg

75g hvedemel

50g hakket hvid chokolade

 

Hvid chokolademousse

4 dl cremefine 19% eller piskefløde

250g hvid chokolade

3 husblas

 

Krokant

60g sukker

50g mandler

 

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave mazarinkagen ved at piske sukker og det bløde smør rigtig godt sammen. Tilføj æggene et ad gangen og pisk videre.
 2. Riv marcipanen og pisk den i dejen. Hak de hvid chokolade og kom den i dejen. Si melet i dejen og vend det forsigtigt. Smør en springform på 22-24 cm og kom dejen deri. Bag bunden ved 200 grader i ca. 22-25 minutter. Tjek med en spids kniv. Lad bunden køle helt af.
 3. Mens bunden afkøler, kan I lave krokant. Kom mandlerne på panden og rist dem i 10 minutter ved svag varme. Tag mandlerne af panden og kom sukkeret derpå. Lad sukkeret smelte ved lav varme og kom efterfølgende de ristet mandler i sukkeret. Lad det stå et par minutter, mens I rør i mandlerne, kom det på et stykke bagepapir og køl af.
 4. Når kagen og krokanten er kølet af, kommer I kageplast rundt i kanten af springformen, hakker jeres krokant groft, drysser det på bunden, inden der gøres klar til moussen.
 5. Kom husblas i koldt vand i 15 minutter. Lun 1 dl cremefine og smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Når chokoladen er smeltet, røres den lune cremefine og de udblødte husblas deri og massen stilles til siden i 10 minutter.
 6. Pisk de resterende 3 dl cremefine meget let. Vend et par skefulde af den pisket fløde i chokolademassen, og vend efterfølgende chokolademassen i den resterende pisket cremefine. Hæld moussen over bunden og stil den på køl 3-4 timer eller til næste dag.
 7. Tag kageplast af kagen og top med påskeæg.

2 kommentarer

 • Helene

  Kan den laves 3-4 dage i forvejen og fryses ned til den skal bruges?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Ja det kan den sgatens, dog uden topping 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 12