Madplan uge 13

Toffifee tærte med nougat, hasselnødder og karamel

Den lækreste toffifee tærte lavet på en mørdej med en godt lag cremet Dulce de Leche (karamel) samt en smagfuld nougatmasse med ristet hasselnødder. Ja det lyder fantastisk og, tror mig, det smager lige så godt som det lyder.

TÆRTE MED DULCE DE LECHE OG NOUGAT

Denne tærte lavede jeg første gang nytårsaften, og vi var vilde med den. Jeg fejrede nytår med min kusine, hendes kæreste og unger og vi elsker alle toffifee, så det var rimelig oplagt at lave en dessert ala toffifee – derfor blev det til denne lækre tærte. Tærten er simpelthen så god, at jeg var nødsaget til at lave den igen, så jeg kunne tage billeder af den og få opskriften på bloggen til jer.

I forhold til karamellen (Dulce de Leche) så har jeg brugt en færdiglavet fra Tørsleff. Kan I ikke skaffe det, så kan I koge en dåse kondenseret mælk i 3 timer i en stor gryde med vand, så får I samme produkt. Ellers kan I prøve en anden slags karamel, som kan laves på under et kvarter – find den opskrift her.

Jeg har ikke gjort det i denne tærte, mest fordi min kusine og hendes kæreste ikke bryder sig om det, men ellers er jeg sikker på, at det kunne være lækkert med en smule salt i karamellen. Det kan I eventuelt prøve, hvis I er til saltet karamel.

OPSKRIFT 10-12 stk.

Ingredienser

Mørdej

80g smør

50g flormelis

125g hvedemel

1 æggeblomme eller 1/2 æg

 

Nougat/chokolademasse

250g nougat

100g mælkechokolade

70g hasselnødder

 

Øvrig

100-120g dulce de leche

60g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave mørdejen ved at blande blødt smør sammen med flormelis, hvedemel og æg. Dejen skal ikke æltes, men bare samles. Pak dejen ind i film og stil på køl 1 time.
  2. Rul mørdejen ud og kom den i en tærteform på 24 cm. Bag tærten blindt ved 200 grader i ca. 22 minutter og lad bunden køle af.
  3. Rist hasselnødderne i ovnen på 150 grader i 10-15 minutter og lad dem køle helt af.
  4. Find jeres karamel frem, smør et godt lag på bunden og stil tærten på køl, mens I forbereder næste lag.
  5. Lav fyldet ved at smelte nougat og mælkechokolade sammen over et vandbad. Fjern skallerne på hasselnødderne, hak dem groft og vend dem i nougatmassen. Hæld massen over bunden og stil den på køl til den har sat sig.
  6. Smelt den mørke chokolade, hæld den over nougatmassen og lad den stivne.

3 kommentarer

  • Alice Nørgaard Andersen

    Skal der så ikke også mere lys chokolade i?
    Hilsen
    Alice Nørgaard Andersen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alice Nørgaard Andersen

    Jeg under mig over mængden af fyldet. Jeg har lavet den i en form på kun 22 i diameter og da når fyldet slet slet ikke op til kanten.
    Der er langt fra den mængde som der vises på dine billeder og jeg har bestemt ikke været smålig når jeg har målt af..
    Venlig hilsen
    Alice Nørgaard Andersen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Jeg beklager virker! Jeg har på fornemmelsen, at jeg har skrevet 1 i stedet for 2 under mængden af nougat. Jeg har nu ændret det, og vil få tærten testet meget snart. Beklager.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 13