Toffifee tærte med nougat, hasselnødder og karamel

Ideer til påskebordet

Påsken nærmer sig og selvom det muligvis ikke bliver til en masse påskefrokoster igen i år, så skal flere af os alligevel nok holde, om ikke andet så, en enkelt lille påskefrokost. Derfor har jeg samlet et indlæg med forskellige ideer til påskebordet.

PÅSKEFROKOST

Jeg har delt det op i snacks, kolde retter, lune retter og ikke mindst desserter. Der er blandt andet opskrifter på krydrede kikærter, saltet mandler, forskellige salater med henholdsvis, æg-, makrel-, høns-, skinke mm. Derudover er der opskrifter på fyldet til høns i tarteletter, tærte med laks, spinatruller og fiskefrikadeller. Derudover har jeg linket til forskellige lækre kager, som I kan servere til dessert.

SNACKS

Det er altid lækkert at starte ud med en lille appetitvækker, så er man ligesom i gang. Det ser både lækkert og appetitligt ud, at der allerede står lidt lækkert fremme på bordet, som folk kan nippe fra, mens retterne bliver færdige og man kan sætte sig til bords.

 1. Saltet mandler
 2. Ristet nødder med salt og rosmarin
 3. Jordskokke chips
 4. Spicy kikærter
 5. Ovnbagt grønkål

 

DE KOLDE RETTER

Vi plejer altid ar starte ud med fisken og de kolde retter – så er der også noget for dem, som ikke er så vilde med fisk. Men udover sild, æg og rejer, så hører der sig også andre kolde retter til, og jeg har linket til forskellige lækkerier herunder.

 1. Laksesalat
 2. Æggesalat
 3. Hønsesalat
 4. Tunsalat
 5. Makrelsalat
 6. Skinkesalat
 7. Asparges med rejer og hytteost
 8. Spinatruller med laks
 9. Spinatruller med serranoskinke
 10. Tunmousse
 11. Laksesalat med rejer og æg
 12. Roastbeefsalat med syltet rødløg, salse verde og asparges

 

DE LUNE RETTER

Efter de kolde retter, og måske en lille gåtur, så er det blevet tid til de lune retter. I min verden behøver man ikke så mange lune retter til påske, det synes jeg gør sig mere passende til julefrokosterne, men her er jeg ofte nedstemt, så selvfølgelig står der også lune retter på påskemenuen.

 1. Frikadeller
 2. Fiskefilet eller fiskefrikadeller med remoulade
 3. Kyllingefrikadeller
 4. Laksetærte
 5. Høns i tarteletter
 6. Æggemuffins med serranoskinke

 

DESSERT

Desserten er jo noget af det vigtigste, selvom man ofte absolut ikke kan spise mere efter mange af ovenstående retter, men det er alligevel altid dejligt at slutte af med noget sødt. På bloggen har jeg flere forskellige påskekager, men det behøver jo ikke være en decideret påskekage, som man serverer. I princippet kan man servere præcis den slags kage man fortrækker – eventuelt kan man pynte den med lidt chokolade påskeæg.

 1. Mazarinkage med hvid chokolademousse
 2. Mazarinkage med hvid chokolademousse med påskeredder (uden tilsat sukker)
 3. Mazarinkage med citron ostefyld
 4. Påskesnitter
 5. Banankage med karamelmousse
 6. Citronkage med birkes og hvid chokolade
 7. Hjemmelavet påskeæg – 3 varianter
 8. Gulerodskage
 9. Marcipankage med chokolademousse
 10. Cookiebund, karamel, hvid + mælke chokolade ganache
 11. Nøddebund, karamel og hvid eller mælkechokolademousse

 

BRØD

Til både de lune og kolde retter hører sig lidt blandet brød. Udover rugbrød er det altid lækkert med et ‘lyst’ brød af en slags. Det er selvfølgelig ikke sikkert I har tid eller lyst til selv at bage, men her kommer et par ideer, hvis I skulle have tid.

 1. Grydebrød med surdej
 2. Knækbrød
 3. Flute
 4. Grydebrød med øl og honning
 5. Sandwichbrød
 6. Spinatboller
 7. Skyrboller

Jeg håber, at I kan finde lidt inspiration til jeres påskefrokoster. Rigtig god påske.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toffifee tærte med nougat, hasselnødder og karamel