Madplan uge 18

Brownie med peanutbutter/karamel topping og chokolade ganache

BROWNIE MED CRUNCH! Her får I opskriften på den lækreste kage, snack eller hvad vi lige skal kalde den. Alt i alt består den af en browniebund lavet på sød kartoffel, som er toppet med en karamel/peanutbutter blanding med cornflakes og til sidst et godt lag chokoladeganache.

PEANUTBUTTER, CHOKOLADE OG CORNFLAKES

Disse skønne bidder er noget af det lækreste jeg længe har smagt, og er I som jeg vilde med både chokolade, peanutbutter og karamel, så er denne sag lige noget for jer. Den er ret tung i det, så man behøver ikke et stort stykke, men det er absolut ikke noget jeg vil fraråde jer.

Bunden er en smule fast, men fyldet er dejlig sprødt og giver dermed bid til kagen, som samtidig fungerer utrolig godt med den cremet ganache. For at give ekstra crunch til teksturen, valgte jeg at bruge en peanutbutter crunchy, men I kan sagtens bruge smooth, hvis I ikke lige har andet stående.

OPSKRIFT 8 stk.

Ingredienser

Brownie

300g sød kartoffel

70g dadler

80g havregryn, mandelmel eller lignende

2 æg

50g smeltet mørk chokolade

3 spsk. kakaopulver

1 tsk. bagepulver

15 dråber flydende sødemiddel

Evt. lidt hakket nødder

 

Peanutbutter/karamel topping

100g peanutbutter crunchy

50g karamel sirup

40g cornflakes (10g kan skiftes ud med mandelflager)

 

Chokolade ganache

50g mørk chokolade

3 spsk. cremefine 19% eller almindelig fløde

 

Fremgangsmåde

  1. Skræl og kog de søde kartofler og lad dem køle af. Kom havregryn i jeres foodprocessor, blend til mel og kom i en skål.
  2. Kom de afkølet kartofler, æg og dadler i foodprocessoren og blend til en lind masse. Tilføj havregryn, kakaopulver, sødemiddel, bagepulver og smeltet chokolade.
  3. Hak valnødder og vend dem i dejen.
  4. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en brødform (12x20cm) og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter og lad kagen køle helt af.
  5. Kom peanutbutter og karamel i en gryde og lad det smelte sammen. Vend cornflakes i massen og kom det ovenpå kagen.
  6. Smelt den mørke chokolade, rør lidt cremefine deri og smør det på kagen. Top evt. med lidt havsalt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 18