Madplan uge 21

Kanelsneglekage med remonce og vaniljecreme

Jeg elsker kanelsnegle og specielt dem lavet på en gærdej. Jeg synes virkelig det smager helt fantastisk. Der er ikke noget værre end at gå forbi en bager, eller at være ude at handle en onsdag, og det bugner med onsdagssnegle alle steder! For at det ikke skal være løgn så var jeg ude at handle med min kusine i onsdags, hun valgte selvfølgelig at køb 2 onsdagssnegle 2 forskellige steder. Så skulle hun nok vurdere, hvilken en som var bedst og rapportere videre til mig – TAK!

Som I nok kan fornemme, så er jeg ret vild med kanelsnegle og der ligger i forvejen et par opskrifter på kanelsnegle på bloggen. Den ene er ‘almindelige’ grove kanelsnegle med remonce samt en glutenfri version. Begge opskrifter er selvfølgelig uden smør og sukker.

Disse kanelsnegle, eller det er vel en kanelsneglekage, er lavet på en lækker blød gærdej, hvor jeg udiver hvedemel også har tilsat lidt groft mel. Kanelsneglene er fyldt med min sundere hjemmelavet remonce samt vaniljecreme, som er med til at gøre sneglene lækre og snaskede.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

Dej

35g gær

2 dl mælk

2 æg

290g hvedemel

130g grahamsmel

35g perfect fit (kan erstattes af anden sødemiddel)

0,5 tsk. kardemomme

1 tsk. vanilje

 

Remonce

70g mandler

150g dadler

40g multisød eller anden slags ‘sukker’

3 spsk. kanel

3 spsk. vand.

 

Vaniljecreme

2 æggeblommer

2dl mælk

1,5 spsk. majsstivelse

1 spsk. vanilla paste eller vaniljepulver

15 dråber flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

 1. Starte med at lave vaniljecremen, da den skal køle helt af før den bruges. I kan eventuelt lave den dagen i forvejen.
 2. Kom æggeblommer, vanilje, mælk, majsstivelse og sødemiddel i en lille kasserolle. Varm det op ved middelvarme og pisk til cremen er blevet tyk. Kom vaniljecremen i en skål, dæk den til med film og kom skålen på køl.
 3. Lav dejen ved at først at lune mælken og udblød gæren deri. Tilføj æg, perfect fit, vanilje og kardemomme og rør godt sammen. Tilføj alt mel og rør dejen på køkkenmaskinen i 10 minutter og lad dejen hæve 1 time lunt.
 4. Mens dejen hæver, laver I remoncen. Kom dadler, mandler, kanel, ‘sukker’ og vand i en blender og blend til lind masse.
 5. Rul dejen ud til et rektangel, smør remonce over hele fladen og derefter vaniljecremen. Rul dejen fra den lange ende og skær den i 10-12 stykker.
 6. Kom enten kanelsneglene på en bradepande med mellemrum, hvis I ønsker dem mere enkeltvis, eller gør som jeg og placer dem i en form beklædt med bagepapir.
 7. Lad sneglene efterhæve i 30 minutter, pensl med et sammenpisket æg og bag kagen i en 200 grader forvarm ovn i ca. 15 min.
 8. Lad sneglene køle af og smør glasur på. Jeg lavede min glasur af florsød og light philadelphia, som jeg har rørt sammen, men I kan sagtens toppe den med almindelig glasur.

4 kommentarer

 • Gitte

  Sikke mange lækre opskrifter på kanelsnegle! Jeg synes den her dej er perfekt. Og jeg er fan af fyldet. Men det er min familie ikke helt 😉 Og “alm” remonce synes jeg bliver for tung. Har du mon eksperimentet med en mellemting med Feks sukrin Gold?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Mange tak for de søde ord og skønt du synes om opskriften 🙂 Du kan sagtens bruge sukrin gold i stedet for multisød og tror også du kan lave remonce af smør, sukrin gold og kanel 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda Bentzen

  Uha.. Det skal da prøves. Kan man bruge “Perfect fit” til remoncen i stedet for Multisød eller vil det påvirke smagen for meget? Kender ikke rigtigt forskellen på de to 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • - Camilla Drabo

   Jeg tror ikke det vil påvirke smages så meget, men måske konsistensen. Perfect fit binder mere end multisød gør – men tænker ikke det vil gå helt galt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 21