Bønnedip med persille - nem og lækker dip

Madplan uge 22

Her får I næste uges madplan, som jeg håber kan give jer en smule inspiration til jeres aftensmad den næste uges tid. Vi skal så småt til at tage hul på juni måned og sommeren nærmer sig for alvor, hvilket jo er fantastisk. Madplanen består af en god portion blandet nemme hverdagsretter, som jeg er ret sikker på hele familien vil synes om. Den består blandt andet af fyldte mexikansk inspireret peberfrugter, tapas med alt hvad hjertet begær, pastaret og mange andre skønne retter.

MADPLAN UGE 22

Mandag: Cremet pastaret med hakket kylling og grøntsager

Tirsdag: Fyldte mexikanske peberfrugter

Onsdag: Grillet marineret kotelet, spidskål med parmesan, knuste kartofler og fetadip

Torsdag: Sandwich med kylling, fetadip, syltet rødløg og soltørret tomater + pommes

Fredag: Rispapirruller med kylling og peanutbutterdip

Lørdag: Tapas

Søndag: Rester

Mandag kan I købe en stor portion hakket kød (om I bruger svine-, okse- eller hakket kyllingekød, det bestemmer I selv). Men den ene halvdel kan I bruge til at lave en nem cremet pastaret. Den resterende del kan I bruge tirsdag til mexikanske fyldte peberfrugter.

Onsdag står den på grillmad. Her kan I grille et par koteletter, evt. marinere dem i denne marinade, og server grillet spidskål med parmesan, knuste kartofler (evt. dem med pesto) og fetadip til. Torsdag kan I købe en stor portion kyllingefileter, stege dem og bruge dem til henholdsvis sandwich med hjemmebagte boller som græskarboller, kerneboller, surdejsboller, gulerodsboller, flute, grydebrød eller sesamboller (form dem i den størrelse og facon I ønsker til jeres sandwich). Bollerne kan I smører med fetadippen fra om onsdagen, samt syltet rødløg, lidt blandet friske grøntsager, grillet peberfrugter eller soltørre tomater. Dertil kan I servere pommes.

Fredag kan I lave rispapirruller med den resterende stegte kylling, lidt blandet grøntsager og en skøn peanutbutterdip.

Lørdag står den på tapas, hvor I kan lave en masse skønne lækre småretter, dyppelse, brød mm. Enten kan I køre den klassiske tapas med ost, pølse og skinke samt en masse blandet lækkerier som: foccacia, flute, knækbrød, saltet mandler, krydrede nødder, honningristet nødder, tortilla med kartofler og chorizo, pankokylling, squashruller, fyldte svampe, spinatruller med laks eller skinke, pesto, hummus, haydari, salse verde, jordskokkechips og/eller grønkålschips. En skøn tomatsalat med feta og saltet mandler er også lækkert at servere til. Er man mere til en dansk slags tapas, kan man servere mini pizza lavet på skyrdej eller en almindelig dej, pølsehorn, pizzasnegle, mini pirogger uden tilsat gluten, mini pirogger, mini calzone eller tærte med laks, skinke eller gedeost. Ellers kan I lave laksesalat, hønsesalat eller skinkesalat, som I kan komme ovenpå et godt stykke brød. Derudover kan I servere lidt grøntsagsstave, vindruer, vandmelon, honningmelon med serranoskinke eller som salat mm. Søndag står den på rester.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønnedip med persille - nem og lækker dip