Kylling i flødesauce med svampe, asparges og parmesanost

Koldskål – lækker, cremet og uden tilsat sukker!

En stor skål koldskål toppet med kammerjunker og friske bær holder bare. Det smager jo alt alt for godt og hvis I er interesseret, så har jeg her og her opskrifter på hjemmelavet sukkerfri og glutenfri kammerjunker. Men… det smager nu også godt med en god klat skyr og lidt granola i stedet, specielt til morgenmad fungerer det rigtig godt og så skriger det bare SOMMER!

CREMET KOLDSKÅL – EN ÆGTE SOMMERKLASSIKER

Godt nok er graderne faldet en lille smule de sidste par dagen, men jeg synes nu stadig det er sommervejr og det kalder på koldskål. Der er ingen tvivl om at hjemmelavet koldskål smager meget bedre end den færdiglavet man kan købe i supermarkederne. Koldskål er i sig selv en ret simpel ‘ret’, som ikke kræver mange råvarer eller meget arbejde, så det kan kun anbefales selv at lave det.

Denne koldskål er rimelig traditionel og er lavet på de typiske råvarer som kærnemælk, tykmælk, citron og vanilje. Den er næsten lavet på samme måde, som den min mor lavede da jeg var barn, dog har jeg skiftet sukker ud med multisød fra EASIS, men I kan sagtens bruge almindelig sukker, det gør jeg også indimellem.

OPSKRIFT 8-10 portioner

Ingredienser

1 l tykmælk

1 l kærnemælk

1 vaniljestang

10-15 dråber citronsaft

3 spsk. multisød fra EASIS eller sukker

4 pasteuriseret æggeblommer

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at piske multisød, vanilje og æggeblommer til en luftig masse. Det tager 2-3 minutter.
  2. Rør tykmælk og kærnemælk i æggemassen og smag til med citronsaft og lidt ekstra sødemiddel. Det er meget individuelt hvor sød/sur man ønsker sin koldskål, så smag til indtil den passer til jeres smagsløg.
  3. Kom vaniljestangen i skålen og stil koldskålen på køl en times tid, inden I spiser den. Fjern vaniljestangen og server med kammerjunker og eventuelt lidt friske bær.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i flødesauce med svampe, asparges og parmesanost