Kartoffelsalat med feta og soltørret tomater
Jeg lavede mad til et arrangement i forrige uge og denne kolde kartoffelsalat blev serveret dertil. Den er en smule anderledes, men den smager altså ret godt.
KOLD KARTOFFELSALAT MED FETA
Sommeren er så småt gået i gang og indimellem har sommervejret da også tittet frem, godt nok er det ikke ligefrem det mest fantastiske sommervejr i øjeblikket, men mon ikke det vender på et tidspunkt – til august måske? Nå men trods vejret, så synes jeg sommeren kalder på grillmad og dertil fungerer en lækker kartoffelsalat ret godt, så det får I en opskrift på her.
Denne kartoffelsalat er ikke vendt i en decideret dressing, men er i stedet vendt med 2 slags tomater, lidt løg og ikke mindst en god portion feta, som er med til at creme salaten – det fungerer upåklageligt.
På bloggen ligge i forvejen et par opskrifter på kartoffelsalater: Kartoffelsalat med purløg, kartoffelsalat med ærter og avocadocreme, kartoffelsalat med radiser, bønner og frisk dild samt en opskrift på blomkålssalat ala kartoffelsalat.
OPSKRIFT 6 pers.
Ingredienser
600g kartofler
100g soltørret tomater i olie
200g tomater
1 rødløg
70g feta
1 bund purløg
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at koge kartoflerne møre i saltvand og lad dem køle af. Skær dem i mindre tern og kom i en skål.
- Skær de friske tomater i skiver/terne eller hvad I foretrækker, fintsnit rødløg og de soltørret tomater og vend det hele med kartoflerne.
- Smuldr fetaen og vend det med kartoflerne. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt citronsaft. Kan I lide den lidt spicy, kan I også tilføje lidt frisk chili.
- Hak purløg op top kartoffelsalaten med det samt lidt af de fintsnittet rødløg. Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu