Madplan uge 28

Kartoffelsalat med feta og soltørret tomater

Jeg lavede mad til et arrangement i forrige uge og denne kolde kartoffelsalat blev serveret dertil. Den er en smule anderledes, men den smager altså ret godt.

KOLD KARTOFFELSALAT MED FETA

Sommeren er så småt gået i gang og indimellem har sommervejret da også tittet frem, godt nok er det ikke ligefrem det mest fantastiske sommervejr i øjeblikket, men mon ikke det vender på et tidspunkt – til august måske? Nå men trods vejret, så synes jeg sommeren kalder på grillmad og dertil fungerer en lækker kartoffelsalat ret godt, så det får I en opskrift på her.

Denne kartoffelsalat er ikke vendt i en decideret dressing, men er i stedet vendt med 2 slags tomater, lidt løg og ikke mindst en god portion feta, som er med til at creme salaten – det fungerer upåklageligt.

På bloggen ligge i forvejen et par opskrifter på kartoffelsalater: Kartoffelsalat med purløg, kartoffelsalat med ærter og avocadocreme, kartoffelsalat med radiser, bønner og frisk dild samt en opskrift på blomkålssalat ala kartoffelsalat.

OPSKRIFT 6 pers.

Ingredienser

600g kartofler

100g soltørret tomater i olie

200g tomater

1 rødløg

70g feta

1 bund purløg

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge kartoflerne møre i saltvand og lad dem køle af. Skær dem i mindre tern og kom i en skål.
  2. Skær de friske tomater i skiver/terne eller hvad I foretrækker, fintsnit rødløg og de soltørret tomater og vend det hele med kartoflerne.
  3. Smuldr fetaen og vend det med kartoflerne. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt citronsaft. Kan I lide den lidt spicy, kan I også tilføje lidt frisk chili.
  4. Hak purløg op top kartoffelsalaten med det samt lidt af de fintsnittet rødløg. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 28