Madplan uge 29

Ciabattabrød – Lækre italienske brød

Nemme lækre ciabattabrød, som smager helt forrygende og som kan bikses sammen på ganske kort tid. Det eneste som tager tid i denne process er hævningen, men rent arbejdsmæssigt kræver det ikke ret meget.

STORE ITALIENSKE FLUTE

Ciabattabrød er lækre italienske, hvide og lidt seje, brød, eller flute, med store huller i. Brødene består af ganske få ingredienser og smager helt fantastisk. Ciabattabrød er altid lækkert at servere til alverdens retter, men specielt om sommeren fungerer de rigtig godt til grillmad. De kan spises lune som de er, man kan komme lidt smøre på eller dyppe det i tzatziki eller fetadip. Brødene kan fryses og varmes inden servering, så I kan sagtens lave dobbeltportion og fryse resten ned. Det er altid rart at have liggende i fryseren.

OPSKRIFT 3 stk.

Ingredienser

800g manitobamel

700g vand

5g gær

14g salt

1 spsk. olie

 

Fremgangsmåde

  1. Udblød gær i vand. Tilføj olie, salt og alt melet og rør dejen sammen med en grydeske, men kun et par minutter, dejen skal bare samles.
  2. Kom husholdningsfilm over skålen og stil den på køl 14-16 timer.
  3. Tænd ovnen på det højeste, med bageplade, og lad begge ting blive godt varme i ca. 30 minutter.
  4. Kom godt med mel på bordet, hæld dejen ud, den er meget våd, så derfor skal I lige folde den 1 gang på hver af de 4 sider, så den bliver spændt op.
  5. Del dejen i 3 aflange stykker, hiv lidt i dem, rul dem i melet og kom dem på den varme bageplade. Bag brødene i ovnen på 220 grader i ca. 18 minutter og lad dem køle lidt af på en rist.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 29