Vegansk chokolademousse
Noget jeg normalt sjældent laver, men en gang skal jo være den første, så her får I opskriften på en yderst lækker, nem og ikke mindst vegansk dessert. Den består af en simpel chokolademousse med pisket kokosmælk på toppen.
CHOKOLADEMOUSSE OG KOKOSMÆLK
Jeg elsker chokolade i alle afskygninger. Jeg spiser det både bart, men også i diverse desserter, om det er kage, is, mousser eller lignende så er det lige noget for mig – jeg elsker bare chokolade.
Denne mousse er blød, velsmagende og lækker. Dog vil jeg lige påpege, at jo længere tid den får lov til at stå i køleskabet desto mindre mousse-agtig bliver den. Efter nogle dage er det mere en chokoladebudding, den smager stadig fantastisk, men konsistensen ændrer sig.
OPSKRIFT 4 port.
Ingredienser
220g kokosmælk (alt den fede del af 1 dåse kokosmælk)
100g mørk chokolade
35g sirup
Fremgangsmåde
- Kom først kokosmælken på køl nogle timer, så den deler sig.
- Kom den fede del af kokosmælken i en gryde sammen med sirup og chokolade og lad det smelte sammen ved meget lav varme.
- Derefter kommes massen i små skåle og stille på køl i min. 4 timer, så den sætter sig.
- Moussen serveres enten som den er eller med pisket kokosmælk (igen den fede del af kokosmælken) og lidt friske bær.
Ingen kommentarer endnu