Æltefrie ciabattaboller

Hjemmebagte store, luftige og grove æltefrie boller, som smager helt fantastiske og som samtidig kan bikses sammen på ganske kort tid. Dejen skal ikke æltes, den skal bare røres sammen, hvilket ikke tager mere end et par minutter.
GROVE, LUFTIGE, KOLDHÆVEDE BOLLER
Der er vist ingen tvivl om at jeg er ret vild med hjemmebagt bagværk og der er efterhånden en del opskrifter liggende på bloggen. Det er specielt efter jeg fik min Kenwood, da den gør alt arbejdet for en og det er jo ret skønt. Men jeg har længe haft lyst til at udforske det æltefrie bageuniverser, så her får I en skøn opskrift på de lækreste æltefrie boller.
OPSKRIFT 9 stk.
Ingredienser
5g gær
500g koldt vand
170g grahamsmel
400g manitoba mel
1 spsk. honning
12g salt
Fremgangsmåde
- Udblød gær i koldt vand. Tilføj grahamsmel, manitoba mel samt honning og salt og rør det sammen med en grydeske i 1 minut.
- Kom dejen i en oliesmurt skål med låg, eller kom film over, og lad dejen stå på køkkenbordet 1 time.
- Kom efterfølgende dejen i køleskabet i 12-16 timer.
- Tænd ovnen på det højeste og lad både ovnen og en bageplade blive godt varm.
- Kom mel på bordet, hæld dejen ud og fold den 1 gang på alle fire siden, så den bliver spændt op. Del dejen i 9 stykker, vær forsigtig så I ikke får ødelagt luftboblerne i dejen.
- Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 230 grader i 14 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist, inden de nydes.
Hvor meget vand skal der i?