Æltefrie ciabattaboller

Ricotta pandekager med banan

For efterhånden et par år siden afprøvede jeg forskellige opskrifter på pandekager med ricotta. Det blev blandt andet til disse lækre luftige pandekager med en most banan, som jeg ligeså har toppet med frisk banan og friske jordbær.

PANDEKAGER MED BANAN OG RICOTTA

Jeg må indrømme at disse opskrifter er blevet favoritter hos mig – det smager virkelig godt. Godt nok tager disse pandekager lidt længere tid at lave end så mange andre pandekageopskrifter, men det er 10 minutter og det er godt givet ud.

Udover nedenstående opskrift på ricotta pandekager, så har jeg også en anden opskrift på pandekager med ricotta, som i stedet for banan er smagt til med vanilje og citron og er toppet med lidt kogte bær. Denne opskrift kan I finde lige her. I kan selvfølgelig toppe pandekagerne med præcis det I ønsker, jeg synes bare dette er lækre kombinationer.

OPSKRIFT ca. 6 stk.

Ingredienser

1 banan

130g ricotta

60g havregryn

25g mel (mandel, boghvede, kokosfibermel, rismel. hvedemel mm.)

2 æg

1 dl mælk

0,5 tsk. vaniljepulver

0,5 bagepulver

0,5 natron

Evt. lidt sødemiddel eller sukker

 

Fremgangsmåde

  1. Det første I skal gøre er at dele æggehvider og blommer fra hinanden og komme dem i hver sin skål.
  2. I skålen med æggeblommer tilføjer I ricotta, mælk og den moste banan. Det hele blandes rigtig godt sammen.
  3. Mel, blendet havregryn, vaniljepulver, bagepulver og natron kommer I i skålen med æggemassen og det hele røres godt sammen.
  4. Æggehviderne piskes luftige og vendes forsigtigt i dejen.
  5. Tag en pande, stil den på blusset med lidt kokosolie på middelvarme. Til én pandekage brugte jeg 2 spsk. dej og det synes jeg er en passende størrelse. Steg pandekagerne i 2-3 minutter på hver side.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æltefrie ciabattaboller