Madplan uge 38

Pommes frites med feta og chili

Lækre sprøde pommes frites toppet med feta, chilipulver og frisk persille. Her får I opskriften på et utroligt nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden.

FETA POMMES FRITES

Pommes frites er en ægte klassiker og noget, jeg er sikker på, de fleste af os er ret vilde med. Normalt friterer man pommes frites, men disse har jeg valgt at tilberede i ovnen, hvilket også smager helt forrygende og giver nogle skønne sprøde kartofler. I kan dog sagtens komme dem i jeres friture, hvis I foretrækker det. De varme pommes er toppet med lidt chilipulver, persille og en god håndfuld feta. En ide til dyppelse til jeres pommes frites kan eksempelvis være tzatziki.

OPSKRIFT 3-4 pers.

Ingredienser

4-6 bagekartofler (afhængigt af størrelsen)

1 spsk. olie

1 tsk. chilipulver

1 tsk. hvidløgspulver (kan undlades)

1-2 tsk. groft salt

70g feta

Frisk persille

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at vaske og skrubbe bagekartoflerne og skær dem efterfølgende i pommes størrelse. Kom dem i koldt vand i 10 minutter, men gerne et par timer, hvis I har mulighed.
  2. Hæld vandet fra og tør dem grundigt.
  3. Kom pommes på en bageplade med bagepapir, strø med salt, olie, chilipulver og hvidløgspulver. Bag kartoflerne i ca. 45 minutter ved 200 grader. Husk at vende dem ofte.
  4. Top de færdige pommes med feta stykker og hakket frisk persille.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 38