Ricotta pandekager med vanilje og citron - Toppet med kogte bær

Naanbrød – et lækkert indisk madbrød

Naanbrød er et indisk brød og noget man ofte spiser til eksempelvis Butter Chicken, Tikka Chicken Masala og andre indiske retter. De er yderst nemme at bikse sammen og smager rigtig godt

INDISK BRØD

For nogle uger siden bagte jeg en god portion af forskellige slags bagværk til min kusine. Hun var gravid (nu har hun født) og skulle have fyldt fryseren med en masse mad og bagværk. Her bagte jeg blandt andet disse nemme og lækre naanbrød, som de kan spise til diverse indiske- samt gryderetter, men de fungerer også ret godt som sandwichbrød – skulle jeg hilse og sige fra hende mand 🙂

I kan som sagt servere brødene til retter som; Butter Chicken, Indiske kyllingelår og Indisk gryderet.

OPSKRIFT 8 stk.

Ingredienser

50g gær

700g hvedemel

200g grahamsmel (kan udskiftes med hvedemel)

3 dl vand

1 dl minimælk

2 æg

4 spsk. græsk yoghurt

2 spsk olie

2 tsk salt

 

Fremgangsmåde

  1. Udblød først gæren i vandet. Tilføj æg, mælk, yoghurt og olie til skålen og rør det sammen. Kom derefter hvedemel, grahamsmel og salt i skålen og rør dejen sammen på køkkenmaskinen i 10 minutter.
  2. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  3. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 stykker. Form hvert stykke dej til lidt flade aflange trekanter (naanbrødsform) og kom dem på et stykke bagepapir. Kom film og et viskestykke over brødene og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
  4. Pensl brødene med vand, olie eller mælk og strø evt. lidt nigellafrø på brødene. Bag dem ved 230 grader i ca. 10 minutter og lad dem køle lidt af på en rist.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ricotta pandekager med vanilje og citron - Toppet med kogte bær