Madplan uge 44

Koldhævede græskarboller med græskarkerner

Græskarsæsonen er godt i gang og det indbyder jo til en masse skønne retter med græskar. Her får I opskriften på nogle lækre koldhævede boller, som er fyldt med revet græskar og græskarkerner.

BOLLER MED GRÆSKAR

Der er vist ingen tvivl om at jeg er ret vild med koldhævede boller, og der ligger i forvejen en masse forskellige opskrifter på både koldhævede boller og helt almindelige boller. En god måde at få smag i sin bolledej på er ved eks. at tilføje grøntsager og kerner til dejen. Derudover er revet grøntsager med til at gøre, at bollerne ikke bliver tørre, men holder sig lækre og saftige.

Andre opskrifter på koldhævede boller; Græskarboller, gulerodsboller, bamseboller, kerneboller, ølboller og surdejsboller.

OPSKRIFT 10-12 stk

Ingredienser

10g gær

5dl koldt vand

200g fuldkornsmel

450g hvedemel

225g revet græskar

100g græskarkerner

1 spsk salt

1 spsk honning

 

Fremgangsmåde

  1. Udblød gæren i vandet og tilføj revet græskar, græskarkerner, honning, fuldkornsmel og hvedemel. Kør dejen på køkkenmaskinen i 7 minutter. Tilføj salt og kør dejen videre på maskinen i 5-7 minutter, eller til dejen slipper siderne af skålen.
  2. Kom film og viskestykke over dejen og stil den på køl i 12-16 timer.
  3. Varm ovnen godt op og lad enten bagepladen eller jeres bagestål blive i ovnen, så også den bliver fuldstændig varm.
  4. Hæld dejen ud på køkkenbordet og del den i 10 eller 12 stykker. Kom bollerne på et stykke bagepapir og top med lidt græskarkerner.
  5. Skru ovnen ned på 230 grader og bag bollerne i ca. 12 minutter. Lad bollerne køle lidt af på en rist.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 44