Koldhævede græskarboller med græskarkerner

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Jeg tror mange af os danskere ofte laver italienske klassiker som spaghetti bolognese og lasagne. Faktisk er jeg overbevist om at vi tit laver mad med hakket kød. Men i stedet for de 2 ovenstående opskrifter, kommer her en opskrift som minder en smule om ovenstående, men som alligevel er en del anderledes.

SPAGHETTI MEATBALLS

Første gang jeg så denne ret var I et gammel program med Jamie Oliver, og jeg blev ret begejstret for retten. Jeg kan ret godt lide, at der er kødboller i retten i stedet for kødsauce. Jeg har efterhånden lavet retten en del gange, men har vist ikke lige fået lagt opskriften op her på bloggen, så den får I nu. Retten smager fantastisk og kan bikses sammen på under en halv time.

I kan finde andre italienske opskrifter på bloggen som spaghetti bolognese, lasagne og chicken piccata.

OPSKRIFT 3 pers.

Ingredienser

Kødboller

450g hakket kød

1 løg

1 fed hvidløg

1 stor gulerod

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret oregano

1 lille tsk salt

Lidt chili + peber

 

Tomatsauce

1 løg

2 fed hvidløg

1 spsk tørre timian

1 spsk tørres oregano

2 dåse hakket tomater

1 spsk tomatpure

2 dl madfløde 4%

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave kødbollerne ved at rive løg, gulerod og hvidløg. Rør de revet grøntsager sammen med det hakket kød. Tilføj derefter timian, oregano, chili, salt og peber og rør farsen godt sammen.
  2. Form farsen til små kødboller og steg dem på en pande i 7-8 minutter. Kom kødbollerne i en skål og gå i gang med saucen.
  3. Hak løg og hvidløg og steg det i 5 minutter på panden i lidt olie. Tilføj tomatpure, hakket tomater, madfløde samt timian og oregano og lad saucen simre 10 minutters tid.
  4. Kom kødbollerne på panden til tomatsaucen og lad dem simre med nogle minutter. Vend indholdet fra panden med kogt spaghetti og server med revet parmesan og frisk basilikum.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede græskarboller med græskarkerner