Madplan uge 46

Grove og luftige rosinboller

Det er egentlig ikke fordi jeg er specielt glad for rosinboller, men da jeg for et par måneder skulle bage rosinboller til min kusine og hendes unger, fandt jeg min gamle opskrift frem fra gemmeren, og de blev virkelig gode.

LÆKRE ROSINBOLLER

Det er som sagt en gammel opskrift, som jeg lavede første gang for 4-5 år siden, da jeg bagte dem til mit gudbarn. Han var vilde med dem og det samme var hans mor (min anden kusine), så jeg har faktisk bagt rosinbollerne til dem nogle gange de senere år. Min kusine plejer at sige, at det er nogle af de bedste rosinboller hun har fået, og hun syntes absolut ikke det gør noget, at de er både sukkerfri og grove… Så nu skal I altså have opskriften.

På bloggen ligger i forvejen opskrifter på bamseboller, juleboller med marcipan og chokolade, gulerodsboller, chokoladeboller, kærnemælksboller og kerneboller.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

2,5 dl vand

50g gær

2 æg

3 spsk. creme fraiche 5%

180g grahamsmel

400g hvedemel

40g EASIS perfect fit

1 tsk kardemomme

Knivspids salt

150g rosiner

 

Fremgangsmåde

  1. Kom den kolde vand i en skål og udblød gæren deri. Tilføj creme fraiche og æg og rør det godt sammen.
  2. Tilføj perfect fit, kardemomme, salt, grahamsmel og hvedemel og kør dejen på en køkkenmaskinen i 10 minutters tid.
  3. Kom rosinerne i dejen og kør den yderligere 1 minut på maskinen, så rosinerne bliver blandet godt ind i dejen.
  4. Lad dejen hæve 1 timer under et stykke film og et viskestykke på køkkenbordet.
  5. Del dejen i 12 lige store stykker, form bollerne, kom dem i en form og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
  6. Pensl bollerne med et sammenpisket æg eller lidt mælk og bag dem ved 200 grader varmluft i 15 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist og spis.

2 kommentarer

  • Nete

    Kan man evt. erstatte sødemiddel med en spsk sukker eller andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 46