Madplan uge 47

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage! Noget man ikke får så ofte længere, men som man burde, for det smager jo virkelig godt. Det er en super nem og lækker dessert, som kan laves på ganske kort tid.

ÆBLEKAGE MED MAKRONER OG FLØDESKUM

Da jeg holdte Mortens aften, lovede jeg min mor også at lave æblekage, da det åbenbart er noget man ofte serverer til Mortens aften, så det var jeg jo nødt til at lave. Æblegrøden lavede jeg selv og det samme gælder med sukkerraspen, men I kan sagtens bare købe det færdiglavet. Alle elementer til kagen kan klargøres dagen i forvejen, så skal kagen bare samles og stilles på køl et par timer inden servering.

OPSKRIFT 8 port.

Ingredienser

Æblegrød

8 store æbler

50-80g sukker (eller multisød)

1 vaniljestang el. 1 spsk vaniljesukker

 

Rasp

65g rasp

30g sukker

20g smør

 

Øvrigt

3 dl piskefløde

12-16 makroner

Jordbærmarmelade

 

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær æblerne i tern. Kom dem i en gryde med sukker og vanilje og lad æblerne simre møre. det tager omring 10-15 minutter. Juster sødmen, da æbler er meget forskellige. Lad æblegrøden køle helt af.
  2. Lav raspen ved at komme sukker, rasp og smør på en pande. Lad det hele smelte og blive brunt og lækkert. Det tager omkring 5 minutter. Men husk at røre i det hele tiden – det går pludselig hurtigt. Kom det på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  3. Saml æblekagen ved at komme lidt rasp og knuste makroner i bunden, æblegrød, lidt jordbærmarmelade og bliv ved til I ikke har mere æblegrød. Top med flødeskum.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 47