Gammeldags æblekage

Mascarponecreme

Marcarpone kan bruges i et utal af opskrifter i både det søde og i det salte køkken. Her har jeg forvandlet den skønne masse til den lækreste cream med smag af vanilje.

MASCARPONE MED VANILJE

Mascarponecreme som denne kan bruges i mange forskellige opskrifter i det søde køkken. I kan komme den ovenpå eksempelvis pandekager, vafler, grød eller lignende. I kan også bruge den som topping til frugtsalat eller komme den ovenpå en mazarinkage – listen er lang. Men én ting er sikkert, det smager helt fantastisk.

I kan også sagtens smage cremen til med andre krydderier end vanilje. Det her er bare den helt almindelig og plain version, men I kan komme kakao, appelsin, mandelaroma, kanel eller andre smagsnuancer i.

OPSKRIFT

Ingredienser

200g mascarpone

0,75 dl cremefine 19% eller piskefløde

1 vaniljestang

ca. 25g florsød eller flormelis

 

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen og tag kornene ud.
  2. Kom mascarpone, cremefine, vaniljekorn og florsød i en skål og pisk det i ca. 5 minutter til massen er blevet tyk og cremet. Pas på ikke at piske den for meget, da den sætter sig, når den er kommet på køl.
  3. Bryder I jer ikke om cremefine, kan I sagtens bruge piskefløde, så skal I bare ikke piske lige så længe.
  4. Smag cremen til og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags æblekage