Julepandekager med appelsincreme

Brownie med mælkechokolademousse

Mortens aften lovede jeg min kusine at lave en ren chokoladekage. Det blev denne lækre fudgy brownie, som jeg toppede med en cremet mælkechokolademousse – ren chokolade!

CHOKOLADE MED CHOKOLADE PÅ

Er du en ægte chokoladeelsker, som både min kusine og jeg, så er denne kage lige noget for dig. Det er en rigtig chokoladebombe, hvor både bunden og toppen består af en stor mængde chokolade. Den lidt hårde lidt fudgy brownie, som nærmest bliver konfekt-lignende, smager helt forrygende og passer perfekt til den cremet chokolademousse.

Man kan sagtens toppes med friske bær, som spiller godt med den søde kage. Jeg valgte dog at toppe min kage med et tyndt lag kakaopulver, revet chokolade og hakket pistacienødder.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

Brownie

270g chokolade

180g smør

375g sukker

4 store æg

50g hvedemel

3 spsk. kakao

1 tsk. vanilje

Et nips salt

Evt. 60g ristet nødder + chokoladestykker

 

Mælkechokolademousse

5 dl fløde

250g mælkechokolade

2,5 stk. husblas

 

Fremgangsmåde

  1. Start med brownien. Smelte smør, salt og chokolade ved lav varme og lad det efterfølgende køle lidt ned.
  2. Pisk æg og sukker i ca. 45 sekunder til en æggesnaps.
  3. Når chokolademassen har kølet lidt af, vendes den stille og roligt i æggesnapsen
  4. Sigt hvedemel, vanilje og kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt. Tilføj evt. hakket nødder eller chokolade.
  5. Kom dejen i en 26 cm springform og bag kagen ved 180 grader forvarm ovn (over/under) i ca. 25 minutter, men tjek med en kniv – dejen skal hænge lidt fast på kniven. Lad kagen køle af.
  6. Kom kageplast rund i kanten af springformen og placer den afkølet brownie.
  7. Lav moussen. Kom husblas i kold vand i 15 minutter. Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad og lun 1 dl fløde.
  8. Når chokoladen er smeltet, blandes den sammen med den varme fløde og de udblødte husblas og det hele røres rundt. Lad chokolademassen køle af i 5-10 minutter.
  9. Pisk den resterende piskefløde let. Rør 1/3 del flødeskum i chokolademassen. Vend chokolademassen i den resterende flødeskum og hæld moussen over brownien. Stil på køl i minimum 3 timer.
  10. Tag kageplast af kagen og pynt dem med kakaopulver, revet chokolade og hakket pistacienødder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julepandekager med appelsincreme