Brownie med mælkechokolademousse

Julegrød med mascarponecreme

Julen nærmer sig og det er tid til at spise en masse julemad. For mig består julemad ikke kun af and og flæskesteg juleaften, det er meget mere end det. Her har jeg lavet en lækker cremet julegrød, som jeg har toppet med en lækreste mascarponecreme.

KOLD MASCARPONECREME PÅ VARM GRØD

I disse kolde tider findes der ingen bedre måde at starte dagen på, end med en god portion varm grød. Hvis man tilmed topper den med en skefuld kold mascarponecreme, så er man sikker på at få en fantastisk start på dagen. Når den kolde creme stille og roligt smelter over den lune grød, bliver den endnu mere cremet og lækker – grøden kan absolut kun anbefales. Min grød toppede jeg med granatæble, friske figner og tørret dadler.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

Grød

100g grovvalsede havregryn

2dl mælk

3dl vand

2 æg eller 90g æggehvider (kan undlades)

1 tsk. vaniljepasta eller vaniljepulver

Lidt salt

 

Mascarponecreme

120g mascarpone

1/2dl cremefine 19%

10-15g florsød eller flormelis

Lidt vanilje

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave cremen ved at piske mascarpone, cremefine, florsød og vanilje til en let skum og stil på køl til grøden er færdig.
  2. Kom havregryn, salt, vand og mælk i en gryde og lad grøden simre 3-4 minutter ved middelvarme. Er I som jeg ret glad for en sød grød, så kan I altid tilføje lidt flydende sødemiddel eller sukker.
  3. Kom grøden i en skål, top med mascarponecreme, granatæble, friske figner og et par tørret dadler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie med mælkechokolademousse