Madplan uge 51

Bønnekugler med ‘nutella’ i midten

Små konfektkugler lavet på sorte bønner og dadler – fyldt med en klat smørepålæg ala nutella. Kuglerne fungerer perfekt på julebordet med de andre julegodter.

JULEGODTER MED NUTELLA

Denne bønnemix kan i princippet smages til på et utal af måder, men denne gang er massen smagt til med smørepålæg, chokolade og kakaopulver og de er tilmed fyldt med smørepålæg i midten. Dee er virkelig lækre og fungerer perfekt, som julekonfekt. I kan altid tilføje lidt appelsinsaft eller appelsinskal, kanel, lakrids eller hvad I ellers skulle foretrække.

Lignende opskrifter på bloggen: marcipan/dadelkugler, mozartkugler, snickerskugler og havregrynskugler.

OPSKRIFT 18 stk.

Ingredienser

1 dåse sorte bønner (240g)

125g dadler

100g nødder

3 spsk. kakaopulver

2 spsk smørepålæg eller nutella

 

Øvrigt

2-3 spsk. kakaopulver

40-50g smørepålæg eller nutella

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave små nutellatoppe med 2 teskeer. De skal være ret små og ikke bestå af mere end en halv teske. Kom dem på et stykke bagepapir og i fryseren i 30 minutter.
  2. Blende derefter nødderne til mel. Her kan I bruge alt fra mandler, pekannødder eller hasselnødder – eller en blanding. Kom de blendet nødder i en skål.
  3. Blend derefter de sorte bønner med dadler og nutella til en lind og homogen masse. Tilføj derefter kakaopulver og nøddemel til massen.
  4. Del massen i 18 stykker, kom en lille frossen nutellakugle i midten af hver og stil på køl.
  5. Tril alle kuglerne i kakaopulver og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 51