Madplan uge 2

Kanelstang

Kanelstang er en gammel dansk klassiker, som bare smager forrygende og holder 100% hver gang. Jeg har i forvejen en del opskrifter på forskellige slags kanelsnegle liggende her på bloggen, men her kommer en opskrift på den lækreste kanelstang.

KANELSTANG

Denne kanelstang er lavet på en blød gærdej, og er fyldt med en remonce lavet på dadler, Easis gold (kan udskiftes med sukrin gold eller brun farin) og en generøs portion kanel. Det minder en del om kanelsnegle, men tager lide en tand kortere tid at lave, og er en stor kage/stang i stedet for små snegle.

Lignende opskrifter: Kanelsnegle uden tilsat sukker, kanelsnegle med vaniljecreme, glutenfri kanelsnegle og skyr kanelsnegle.

OPSKRIFT 12-14 stk.

Ingredienser

Dej

35g gær

2 dl mælk

2 æg

290g hvedemel

130g grahamsmel

35g perfect fit (kan erstattes af anden sødemiddel)

0,5 tsk. kardemomme

1 tsk. vanilje

 

Remonce

200g dadler

50g Easis gold

3 spsk vand

3 spsk kanel

 

Vaniljecreme

2 æggeblommer

2dl mælk

1,5 spsk. majsstivelse

1 spsk. vanilla paste eller vaniljepulver

15 dråber flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave vaniljecremen, da den skal køle helt af før den bruges. I kan eventuelt lave den dagen i forvejen.
  2. Kom æggeblommer, vanilje, mælk, majsstivelse og sødemiddel i en lille kasserolle. Varm det op ved middelvarme og pisk til cremen er blevet tyk. Kom vaniljecremen i en skål, dæk den til med film og kom skålen på køl.
  3. Lav dejen ved at først at lune mælken og udblød gæren deri. Tilføj æg, perfect fit, vanilje og kardemomme og rør godt sammen. Tilføj alt melet og rør dejen på køkkenmaskinen i 5-10 minutter og lad dejen hæve 1 time.
  4. Mens dejen hæver, laver I remoncen. Kom dadler, kanel, Easis gold og vand i en blender og blend til en lind masse.
  5. Rul dejen ud til et rektangel, smør remonce over hele fladen, derefter vaniljecremen, og rul den på den lange led til en stor roulade. Kom rouladen på et stykke bagepapir.
  6. Find en saks frem og klip dejen oppefra og næsten helt ned til bunden af stangen. Vip hvert stykke til modsatte side.
  7. Lad kanelstangen hæve ca. 30 minutter og pensl derefter dejen med æg og hakket mandler og bag kagen ved 200 grader i 20 minutter.
  8. Lad kanelstangen køle af og pynt med glasur.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 2