Kanelstang

Aubergine dip med tomater og peberfrugter

Dip er jo en vigtig essens for mange retter og denne dip kan pifte selv den kedeligste hverdagsret op. Dippen kan serveres til alverdens stykker kød, kan bruges som dyppelse til både tilberedte og rå grøntsager – og så smager den helt bare forrygende.

GRØNTSAGSDIP

Udover at denne dip smager fantastisk, så består den af 99% grøntsager, så det er samtidig en god måde at få en masse grøntsager indenbords. Jeg har dog tilføjet en lille smule creme fraiche til grøntsagerne, for at gøre dippen lidt mere cremet, men vil man ikke bruge creme fraiche, kan det skiftes ud med en håndfuld cashewnødder.

Andre opskrifter på dip: Tzatziki, fetadip, bønnecreme med persille, hummus, pesto, salse verde, bønnedip med peberfrugt, haydari og ærtemos.

OPSKRIFT

Ingredienser

1 aubergine

2 tomater

1/2 rød peberfrugt

1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk tahin

2 spsk creme fraiche (kan undlades)

2 spsk paprika

1 spsk spidskommen

Salt og peber

1-2 spsk citronsaft

 

Fremgangsmåde

  1. Kom aubergine, tomater, pillet løg og hvidløg (stadig i sin skal) på en bradepande, strø med lidt olie og salt og bag grøntsagerne i en 200 grader forvarm ovn i 35 minutter.
  2. Fjern skindet og skal af grøntsagerne og kom dem i en blender med fraiche, tahin, citronsaft, paprika og spidskommen. Blend godt sammen og smag til med salt og peber.
  3. Kom dippen i en skål, top med lidt olie og spis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelstang