Æltefrie surdejsboller

Grøntsagsfrikadeller

Lækre krydrede kyllingefrikadeller med blandet revet grøntsager som gulerod, squash og løg. Frikadellerne smager fantastisk og det er samtidig en god måde at få lidt grøntsager indenbords.

KYLLINGEFRIKADELLER MED GRØNTSAGER

Frikadeller er næsten altid et hit hos de fleste, om de bliver lavet på oksekød, kyllingekød eller det er de mere traditionelle med kalv og flæsk – så er en håndfrikadelle ikke til at kimse ad. Men udover at spise dem som hånddeller, så smager de forrygende på et stykker rugbrød eller man kan servere den traditionelle kolde kartoffelsalat, lun kartoffelsalat med bønner og dild eller en kålsalat til.

Lignende opskrifter: frikadeller, krydrede frikadeller, flade kyllingefrikadeller, græske frikadeller og fiskefrikadeller.

OPSKRIFT

Ingredienser

400g hakket kylling 5%

1 æg

1 revet gulerod

1/2 revet squash

1 lille rødløg

1 fed hvidløg

1 spsk. frisk hakket rosmarin

20-30g havregryn eller mel

1/2 tsk salt + lidt peber

 

Fremgangsmåde

  1. Riv hvidløg, løg, squash og gulerod på et rivejern og kom det i en skål sammen med det hakket kyllingekød, rosmarin, æg, salt og peber.
  2. Rør farsen rigtig godt sammen og tilføj havregryn eller mel lidt ad gangen, til farsen er blevet fast. Smag farsen til med salt og peber og stil den på køl 30 minutter.
  3. Form farsen til små frikadeller og steg dem i lidt olie i 12-14 minutter. Sørg for at dellerne får farve på alle sider.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æltefrie surdejsboller