Brasede kartofler

karamelliseret banankage med kokostopping

Banankage er en sikker klassiker og de fleste mennesker er vilde med en god banankage. Derudover er det en kage, som er yderst nem at lave selv uden smør, mel og sukker – bananerne kan sagtens sørge for en lækker svampet banankage.

BANANKAGE MØDER DRØMMEKAGE

For at give banankagen endnu mere smag og dybde, så har jeg karamelliseret bananerne før de blev brugt i kagen. Banankagen har jeg toppet med en skøn kokostopping, hvori der også er karamelliseret bananer i. Toppingen kommer af inspiration af den klassiske drømmekage og det fungerer upåklageligt.

Andre opskrifter med banan: Bananbrød med chokolade, bananbrød med mandlerbanancookies rugbrødsbananbrød, bananmuffins og bananpandekager.

OPSKRIFT

Ingredienser

Karamelliseret bananer

3 bananer

2 spsk Easis Gold (eller farin)

1 spsk kærgården let (kan udskiftes med alm. kærgården eller smør)

 

Kage

2/3 af de karamelliseret bananer

2 æg

100g dadler

50g havregryn

50g mandler/mandelmel

1 tsk bagepulver

1 tsk vanilje

 

Kokosfyld

1/3 del af de karamelliseret bananer

1dl mælk

4 spsk Easis Gold

5 stk dadler

100g kokosmel

 

Fremgangsmåde

  1. Start med de karamelliseret bananer. Kom kærgården og Easis gold på en pande, når det er smeltet, skær I bananerne i mindre stykker og kommer dem på panden. Lad dem stege 5-6 minutter – husk at vende dem ofte – og lad dem køle lidt af.
  2. Kom havregryn og mandler i en blender og blend til fint mel. Tilføj 2/3 af de karamelliseret bananer, dadler, æg, vaniljepulver og bagepulver og blend til en lind masse.
  3. Kom dejen i en form på 12×20 cm og bag kagen ved 180 grader i 20 minutter.
  4. Efter 10 minutter går I i gang med toppingen. Kom dadlerne i varm vand i 5 minutter og blend dem sammen med de resterende karamelliseret bananer.
  5. Kom massen i en gryde sammen med Easis gold, mælk og kokosmel og lad det simre nogle minutter.
  6. Når kagen har bagt i 20 minutter, smør I kokosmassen på kagen og bager den yderligere 5 minutter ved 200 grader. Lad kagen køle af og nyd den.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brasede kartofler