karamelliseret banankage med kokostopping
Banankage er en sikker klassiker og de fleste mennesker er vilde med en god banankage. Derudover er det en kage, som er yderst nem at lave selv uden smør, mel og sukker – bananerne kan sagtens sørge for en lækker svampet banankage.
BANANKAGE MØDER DRØMMEKAGE
For at give banankagen endnu mere smag og dybde, så har jeg karamelliseret bananerne før de blev brugt i kagen. Banankagen har jeg toppet med en skøn kokostopping, hvori der også er karamelliseret bananer i. Toppingen kommer af inspiration af den klassiske drømmekage og det fungerer upåklageligt.
Andre opskrifter med banan: Bananbrød med chokolade, bananbrød med mandler, banancookies rugbrødsbananbrød, bananmuffins og bananpandekager.
OPSKRIFT
Ingredienser
Karamelliseret bananer
3 bananer
2 spsk Easis Gold (eller farin)
1 spsk kærgården let (kan udskiftes med alm. kærgården eller smør)
Kage
2/3 af de karamelliseret bananer
2 æg
100g dadler
50g havregryn
50g mandler/mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilje
Kokosfyld
1/3 del af de karamelliseret bananer
1dl mælk
4 spsk Easis Gold
5 stk dadler
100g kokosmel
Fremgangsmåde
- Start med de karamelliseret bananer. Kom kærgården og Easis gold på en pande, når det er smeltet, skær I bananerne i mindre stykker og kommer dem på panden. Lad dem stege 5-6 minutter – husk at vende dem ofte – og lad dem køle lidt af.
- Kom havregryn og mandler i en blender og blend til fint mel. Tilføj 2/3 af de karamelliseret bananer, dadler, æg, vaniljepulver og bagepulver og blend til en lind masse.
- Kom dejen i en form på 12×20 cm og bag kagen ved 180 grader i 20 minutter.
- Efter 10 minutter går I i gang med toppingen. Kom dadlerne i varm vand i 5 minutter og blend dem sammen med de resterende karamelliseret bananer.
- Kom massen i en gryde sammen med Easis gold, mælk og kokosmel og lad det simre nogle minutter.
- Når kagen har bagt i 20 minutter, smør I kokosmassen på kagen og bager den yderligere 5 minutter ved 200 grader. Lad kagen køle af og nyd den.
Ingen kommentarer endnu