Gammeldags fastelavnsboller med chokolade og marcipan

Gammeldags fastelavnsboller lavet på en gærdej, som er fyldt med en masse lækre ting, og som meget gerne skulle blive inde i bollen. Fastelavnsboller smager fantastisk og er samtidig forholdsvis nemme at gå til. Dog skal man sørge for at lukke fyldet godt inde i dejen.
MARCIPAN, CHOKOLADE OG VANILJECREME
Disse lækre fastelavnsboller har jeg fyldt med en vaniljecreme, mandelremonce og lidt god Callebaut chokolade – en virkelig lækker kombination. I kan bruge præcis den chokolade, som I foretrækker. Jeg vil dog vælge at bruge en mørk chokolade, da den ikke er for sød, men I kan sagtens vælge at bruge mælkechokolade eller andet i stedet.
OPSKRIFT 14 stk.
Ingredienser
Dej
25g gær
430g hvedemel
2 dl mælk
2 æg
40g kærgården let
1 tsk. kardemomme
2 spsk. multisød eller sukker
Vaniljecreme
2 æggeblommer
2 dl mælk
2 spsk. majsstivelse
1 vaniljestang eller 1 tsk. vanilla paste eller vaniljepulver
2 spsk. multisød eller sukker
Mandelremonce
80g marcipan
2 dadler
2 spsk. multisød eller sukker
Øvrigt
30-40g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Start med at lave vaniljecremen ved at piske æggeblommer, vanilje, mælk, majsstivelse og sødemiddel sammen i en lille gryde.
- Varm det op til lige under kogepunktet. Sørg for at piske i cremen hele tiden til den er blevet tyk og lækker. Kom vaniljecremen i en skål, dæk den til med film (sørg for at overfladen dækkes helt) og kom skålen på køl.
- Lav nu dejen ved at varm mælken lidt op, tilføj kærgården og kom blandingen i en skål med gæren. Tilsæt æg, kardemomme, multisød og hvedemel og kør dejen på køkkenmaskinen i 7-8 minutter.
- Dæk dejen til med film og et viskestykke og lad den hæve 1 timer på køkkenbordet.
- Lav remonce ved at mase dadler, marcipan og multisød sammen.
- Når remoncen er lavet, vaniljecremen kølet af og dejen har hævet er det tid til at folde bollerne.
- Rul dejen ud i en rektangel og skær den i 14 lige store stykker. I midten af hver firkant tilføjes en klat vaniljecreme, mandelremonce og lidt hakket chokolade.
- De fire hjørner mødes på midten og dejen foldes rundt om fyldet stille og roligt. Sørg for at der ingen små huller er til at fyldet kan løbe ud.
- Kom fastelavnsbollerne på et stykke bagepapir med samlingen nedad og lad dem hæve 30 minutter.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 12 minutter. Lad dem efterfølgende køle af på en rist, inden I pynter dem med glasur.
Ingen kommentarer endnu