Madplan uge 12

Skagenslapper med birkes og solsikkekerner

Duften af nybagte boller er fantastisk og de små birkesfrø er med til at give en helt specifik duft, som absolut kun gør oplevelsen bedre. Vi kan hurtigt blive enige om at birkes er en smule irriterende, hovedsageligt fordi de sætter sig mellem tænderne, men de giver altså en god smag til bagværk.

ÆLTEFRIE SURDEJSBOLLER MED BIRKES

Hjemmebag hører specielt weekenden til, mest fordi det er der man har tid til det, og fordi det bare giver en fantastisk god start på weekenden. Jeg vil dog lige pointere, at jeg sagtens kan spise boller til både morgenmad eller frokost på en helt almindelig onsdag. Men disse lækre surdejs skagenslapper smager fantastisk og kræver ikke en køkkenmaskine, da de er æltefrie og bare skal foldes nogle gange. I kan dog vælge at køre dejen 10 minutter på jeres køkkenmaskine, hvis I har det.

OPSKRIFT 9 stk.

Ingredienser

400g vand

100g surdej

5g gær

150g fuldkornshvedemel

350g hvedemel

2 håndfyld solsikkekerner

2-3 håndfulde blå birkes

12g salt

1 spsk. honning

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre vand og mel godt sammen, kom viskestykke over og lad dejen stå på køkkenbordet 1 times tid.
  2. Hæld surdej i dejen sammen med salt og honning. Udblød gær i 1 spsk. koldt vand og hæld det i skålen med dejen. Med den ene hånd maser i alle råvarerne godt sammen.
  3. Kom dejen i en oliesmurt skål med låg, eller kom film over, lad dejen stå på køkkenbordet i 3 time. De første 2 timer folder i dejen hver halve tide og den sidste time lader I dejen stå på køkkenbordet. Derefter stiller I dejen i køleskabet i 12-16 timer.
  4. Tænd ovnen på 270 grader (over/under) og lad både ovn og en bageplade blive brandende varm.
  5. Kom solsikkekerner på bordet og hæld dejen ud. Strø birkes på toppen af dejen, del den i 9 stykker. Vær forsigtig så I ikke ødelægger luftboblerne i dejen.
  6. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved de 270 grader (over/under) i 7 minutter. Gid derefter bollerne yderligere 7 minutter ved 270 grader varmluft. Lad dem køle lidt af og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 12