Oksekød i østerssauce – nem og lækker hverdagsret
Jeg kan virkelig godt lide wokretter, selvom jeg egentlig aldrig bruger min wok, men alligevel er det en meget god betegnelse for disse retter. Det gode ved wokretter er at de, udover at smage forrygende, også er hurtige at lave. Hvilket er rimelig skønt i en travl hverdag.
OKSEKØD MED BAMBUS, BROCCOLINI OG ØSTERSSAUCE
Denne ret er lavet på oksekødsstrimler og en masse grønsager. I princippet kan I bruge præcis de grøntsager, som I selv foretrækker, men jeg har her brugt bambus, champignons, peberfrugter, broccolini og løg. Det hele er smagt til at en sauce lavet på østerssauce, hoisin sauce, soya og vand. Retten smager virkelig godt og kan laves på godt og vel samme tid, som det tager at koge risene.
OPSKRIFT 2 pers.
Ingredienser
300-400g oksekød i strimler
2 rødløg
2 fed hvidløg
150g broccolini
1 rød peberfrugt
1 dåse bambus
10 champignons
Sauce
1 dl østerssauce
1 dl hoisin sauce
1 spsk. soya
1 tsk. fiskesauce
2 dl vand
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. vand
Fremgangsmåde
- Rødløg og peberfrugt skæres i strimler, svampe i skiver, broccolini i små buketter og hvidløg snittes helt fint.
- Kødes steges i 2-3 minutter ved meget høj varme og kommes i en skål. Løg, svampe og peberfrugt steges på den varme pande i 2 minutter, inden broccoli, bambus og hvidløg tilføjes og steges med i 1 minut.
- Tilføj det stegte kød, soya, østerssauce, hoisin sauce, fiskesauce og vand. Bland majsstivelse sammen med 2 spsk. vand og rør det i retten. Lad det simre 1 minut og smag retten til.
- Server retten med enten almindelige ris, grove ris eller blomkålsris
Hej Camilla
De flotte friske bønner, jeg på billedet kan se du har snittet og lagt sammen m øvrige grøntsager samt på billeder af tilberedningen, dem nævner du slet ikke i opskriften el fremgangsmåden. Skal de tilføjes i opskriften el skal jeg bare glemme dem..? Tænker ellers de er/vil passe godt til retten, som jeg iøvrigt glæder mig til at prøve…
Bedste hilsner fra sanne