Skagenslapper med birkes og solsikkekerner

Oksekød i østerssauce – nem og lækker hverdagsret

Jeg kan virkelig godt lide wokretter, selvom jeg egentlig aldrig bruger min wok, men alligevel er det en meget god betegnelse for disse retter. Det gode ved wokretter er at de, udover at smage forrygende, også er hurtige at lave. Hvilket er rimelig skønt i en travl hverdag.

OKSEKØD MED BAMBUS, BROCCOLINI OG ØSTERSSAUCE

Denne ret er lavet på oksekødsstrimler og en masse grønsager. I princippet kan I bruge præcis de grøntsager, som I selv foretrækker, men jeg har her brugt bambus, champignons, peberfrugter, broccolini og løg. Det hele er smagt til at en sauce lavet på østerssauce, hoisin sauce, soya og vand. Retten smager virkelig godt og kan laves på godt og vel samme tid, som det tager at koge risene.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

300-400g oksekød i strimler

2 rødløg

2 fed hvidløg

150g broccolini

1 rød peberfrugt

1 dåse bambus

10 champignons

 

Sauce

1 dl østerssauce

1 dl hoisin sauce

1 spsk. soya

1 tsk. fiskesauce

2 dl vand

1 spsk. majsstivelse

2 spsk. vand

 

Fremgangsmåde

  1. Rødløg og peberfrugt skæres i strimler, svampe i skiver, broccolini i små buketter og hvidløg snittes helt fint.
  2. Kødes steges i 2-3 minutter ved meget høj varme og kommes i en skål. Løg, svampe og peberfrugt steges på den varme pande i 2 minutter, inden broccoli, bambus og hvidløg tilføjes og steges med i 1 minut.
  3. Tilføj det stegte kød, soya, østerssauce, hoisin sauce, fiskesauce og vand. Bland majsstivelse sammen med 2 spsk. vand og rør det i retten. Lad det simre 1 minut og smag retten til.
  4. Server retten med enten almindelige ris, grove ris eller blomkålsris

2 kommentarer

  • Sanne

    Hej Camilla
    De flotte friske bønner, jeg på billedet kan se du har snittet og lagt sammen m øvrige grøntsager samt på billeder af tilberedningen, dem nævner du slet ikke i opskriften el fremgangsmåden. Skal de tilføjes i opskriften el skal jeg bare glemme dem..? Tænker ellers de er/vil passe godt til retten, som jeg iøvrigt glæder mig til at prøve…
    Bedste hilsner fra sanne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Hej Sanne

      Der var vist lige sket lidt forvirring der – beklager 🙂 Men opskriften er rette til nu. Retten kan absolut kun anbefales 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skagenslapper med birkes og solsikkekerner