Madplan uge 13

Estragonmayonnaise

Jeg har efterhånden lavet denne mayonnaise et par gange, oftest til nytår hvor vi har fået den sammen med en lækker rørt tatar. Jeg glemmer hver gang at tage billeder af den, men i sidste uge huskede jeg det endelig, da jeg skulle lave tatar til en fødselsdag.

HJEMMERØRT MAYONNAISE MED ESTRAGON

At lave sin egen mayonnaise tager ingen tid og så smager der bare virkelig godt. I princippet består en helt almindelig mayonnaise af æggeblommer, olie, dijonsennep, eddike samt lidt salt og peber. Det hele skal bare piskes sammen og så har man en lækker plain mayonnaise. Ønsker man at tilsætte lidt smag som karry, revet hvidløg eller lignende gør man bare det. Ellers kan man gøre, som jeg har gjort her og givet olien smag, før den piskes i blommerne, det giver en mere intens smag.

Ingredienser

3 dl olie

1 håndfuld frisk estragon

2 æggeblommer

1 tsk hvidvinseddike

1 tsk dijonsennep

Citronsaft

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave estragonolie ved at blende olie og den friske estragon nogle minutter. Si derefter estragonen fra olien, så den bliver forholdsvis clean, det gør ikke noget hvis der kommer lidt estragon med i olien.
  2. Pisk derefter mayonnaisen ved at komme æggeblommer, hvidvinseddike og dijonsennep i en skål. Piske det sammen i 1 minuts tid.
  3. Derefter pisker I olien i æggemassen meget lidt ad gangen. Sørg for at piske i mayonnaisen hele tiden så den ikke skiller. Når mayonnaisen har den korrekte konsistens, er den for flydende efter estragonolien er tilføjet, kommer I bare lidt almindelig olie i, smager I den til med citronsaft, salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 13