Madplan uge 14

Hønsesalat med friske grønne asparges

Hønsesalat er utrolig populært på de danske frokostborde, specielt til diverse højtider som julefrokost og  påskefrokoster. Her er denne salat ofte en selvskrevet gæst, og det forstår man jo så udmærket, for det smager da helt forrygende.

SALAT MED MAYONNAISE, ASPARGES OG KYLLING

Jeg har i forvejen en opskrift på hønsesalat liggende på bloggen, men denne er en smule anderledes, da jeg har tilføjet friske grønne asparges i stedet for de hvide dåseasparges, som jeg normalt bruger. Jeg må dog indrømme, at de friske asparges fungerer bedre. Jeg er vild med både sprødheden og friskheden som de giver til den ret så fede salat.

Denne hønsesalat er absolut ikke kaloriefattig, men I kan jo altid skifte creme fraiche 38% ude med en på 6% og helt droppe mayonnaisen. Ellers har jeg som sagt en lidt mere kalorielet hønsesalat liggende her på bloggen.

OPSKRIFT 10-12 port.

Ingredienser

500g kyllingefileter

250g champignons

150g friske grønne asparges

1,5-2 dl creme fraiche 38%

3 spsk. mayonnaise

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. hvidvinseddike eller citronsaft

1 bund purløg

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge kyllingefileterne i saltet vand i ca. 12 minutter. Lad dem efterfølgende køle helt af.
  2. Skær champignons i mindre stykker og steg dem først på en tør pande i 3-4 minutter. Når alt væden er væk, kan I tilføje en lille smule smør eller olie samt lidt salt. Lad svampene stege et minuts tid og lad dem køle af.
  3. Hæld vand på panden med lidt salt og stil den tilbage på blusset. Mens vandt kommer op og koge, skæres asparges i 1 cm stykker. Når vandet koger, fjernes panden fra blusset, asparges tilføjes og skal ligge i vand i 30-40 sekunder. Hæld vandet fra og skyl dem i iskoldt vand.
  4. Lav dressingen ved at røre creme fraiche, mayonnaise, finthakket purløg, eddike, sennep, salt og peber godt sammen. Tilføj de afkølet svampe, asparges og den kolde kylling. Smag salaten til og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 14