Madplan uge 15

Rørt tatar med estragonmayonnaise, syltet rødløg og karse

Rørt tatar! Tatar er en ret ny spise for mig, men da jeg for et par år siden for første gang smagte rørt tatar var jeg solgt – det smagte så godt. Efterfølgende har jeg efterhånden fået det utrolig mange gange, og de sidste par nytår, har vi lavet vores egen tatar. Og nu skal I have den opskrift.

RØRT TATAR

Denne tatar er lavet på et stykke inderfilet, som jeg selv har hakket helt fint. Kødet har jeg rørt sammen med blandt andet en hjemmerørt estragonmayonnaise, som fungerer utrolig godt, samt kapers, skalotteløg, cornichoner og salt og peber. I kan dog sagtens droppe mayonnaisen, men den gør kun tataren godt, så det kan absolut kun anbefales. Tataren har jeg toppet med lidt mere estragonmayonnaise, syltet rødløg og karse.

OPSKRIFT 8 port.

Ingredienser

700g inderfilet

3 skalotteløg

15 cornichoner

3 spsk. kapers

2 pasteuriserede æggeblommer

2-3 spsk. estragonmayonnaise

1 tsk. dijonsennep

Salt og peber

 

Estragonmayonnaise

3 dl olie

1 håndfuld friske estragon

2 æggeblommer

1 tsk. hvidvinseddike

1 tsk. dijonsennep

Lidt citronsaft

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave jeres mayonnaise. Den opskrift kan I finde lige her.
  2. Find kødet frem og hak det helt fint med en skarp kniv.
  3. Fintsnit skalotteløg, kapers og cornichoner.
  4. Rør det hakket kød, de snittet løg, kapers og cornichoner, samt æggeblommer, dijonsennep, estragonmayonnaise og lidt salt og peber godt sammen.
  5. Kom den rørte tatar på et fad og top med estragonmayonnaise, syltet rødløg, frisk karse og server.

2 kommentarer

  • Camilla Sørensen

    Kan man bruge pasteuriseret æg til både tartarer og mayoen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 15