Påskeæg med nougat krokant - uden tilsat sukker

Påskekage – Mazarinkage med ristet mandler og mascarponecreme

Jeg elsker marcipan, og specielt i kager fungerer det helt perfekt med en god portion marcipan. Førhen syntes jeg at marcipan var noget, som hørte julen til, men det kan absolut sagtens spises hele året rundt.

MARCIPAN, MASCARPONE OG MANDLER – MUMS…

Mazarinkage har jeg efterhånden lavet en del gange, specielt til de bryllupskager som jeg har lavet de sidste par år, og det fungerer upåklageligt. En god og svampet mazarinkage er altså ikke at kimse af, og fylder man kagen med lidt ristet mandler, så bliver den lige en tand bedre. Kagen kan sagtens spises som den er, eller I kan gøre som jeg har gjort her og toppe den med en mascarponecreme.

Ønsker I en lidt anderledes mazarinkage, så har jeg flere opskrifter liggende på bloggen: Mazarinkage med marcipan og kikærter og glutenfri mazarinkage.

Derudover ligger der også lignende opskrifter: Mazarinkage med hvid chokolademousse, marcipanbund med karamel, krokant og chokolademousse og mazarinkage med nougatmousse og mazarinkage med hvid chokolade cheesecake masse.

OPSKRIFT 8-10 stk.

Ingredienser

Marcipanbund

200g marcipan

200g sukker

200g smør

4 æg

80g hvedemel

1/2 tsk. bagepulver

60g ristet mandler

 

Mascarponecreme

150g mascarpone

2 dl cremefine 19% (kan erstattes af piskefløde)

2-3 spsk. flormelis eller florsød

1 vaniljestang

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste mandlerne i en 160 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle.
  2. Pisk blødt smør og sukker til en luftig masse. Tilføj derefter 1 æg ad gangen og sørg for at piske dejen godt.
  3. Riv marcipanen og pisk den i dejen.
  4. Hak de afkølet mandler groft og kom dem i dejen. Si hvedemel og bagepulver deri og vend det hele sammen.
  5. Kom dejen i en springform på 20-22 cm og bag kagen ved 190 grader i ca. 35 minutter. Tjek med en kniv om kagen er færdigbagt i midten og giv den evt. lidt længere tid. Lad kagen køle helt af.
  6. Smelt mørk chokolade, hæld det over kagen og lad det stivne.
  7. Lav nu cremen ved at piske cremefine, mascarpone, flormelis og kornene fra vaniljestangen til en tyk og cremet masse.
  8. Smør kagen med cremen og top evt. med påskeæg. Skal I servere kagen på et andet tidspunkt, kan I toppe den med friske bær.

2 kommentarer

  • Heidi

    Hvor meget mørk chokolade har du brugt? Kan bunden evt bages dagen før?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Omkring 60 g 🙂 Og ja den kan sagtens laves dagen i forvejen. Bare pak den ind i film og kom i en pose. Lad den så stå på køkkenbordet til næste dag.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskeæg med nougat krokant - uden tilsat sukker