Hakkebøffer med parmesankartofler og bearnaisecreme
Hakkebøffer med stegte aspargesbroccoli, bearnaisecremen og sprøde kartofler med revet parmesan. En lækker og nem gang aftensmad, som smager helt forrygende.
HAKKEBØFFER MED TILBEHØR
Hakkebøffer en en sikker vinder i de fleste hjem, og selvom hakkebøffer med brun sovs og bløde løg er en gammel dansk klassiker, som, bevares, smager fantastisk, så er det også lækkert med et andet slags tilbehør til hakkebøfferne. Til disse bøffer serverede jeg lækre sprøde ovnbagte kartofler med en god portion parmesan ost, bearnaisecreme samt lidt stegte grøntsager.
OPSKRIFT 3 port.
Ingredienser
500g hakket oksekød
200g aspargesbroccoli
Kartofler
400-500g små kartofler
1 spsk. olie
2 håndfuld revet parmesan
Salt og peber
Bearnaisecreme
6 store spsk. fromage fraiche eller creme fraiche
8 dråber citron
1 tsk. bearnaiseessens
2 spsk. tørret estragon
2 spsk. frisk estragon
En lille sjat gurkemeje
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave bearnaisecremen, så den kan stå og trække på køl, inden den skal serveres.
- Kom creme fraiche, salt, peber, citronsaft, bearnaiseessens, gurkemeje, tørret estragon og fintsnittet estragonen i en skål og rør det hele godt sammen. Smag til og stil cremen på køl.
- Gå nu i gang med kartoflerne ved at skylle og halver dem. Riv parmesanosten og stil til siden.
- Kom de udskåret kartofler i et fad og vend dem i olie, salt, peber og halvdelen af den revet parmesanost – sørg for at vende det hele godt sammen og fordel i fadet.
- Strø den sidste portion parmesan over kartoflerne og bag dem ved 200 grader i ca. 40 minutter.
- Del kødet i 2 eller 3 lige store portioner og form dem til hakkebøffer. Strø med salt og peber og steg bøfferne på en varm pande med lidt fedtstof i 3-4 minutter på hver side.
- Lad hakkebøfferne trække på en tallerken og steg imens aspargesbroccoli på panden med lidt salt. De skal ikke have mere end et par minutter.
- Server hakkebøfferne med parmesankartoflerne, de stegte aspargesbroccoli og bearnaisecremen.
Ingen kommentarer endnu