Panang med kylling, kokosmælk og bønner

Braiserede svinekæber med rodfrugtmos

Til disse braiserede svinekæber valgt jeg at servere med en skøn og cremet rodfrugtmos bestående af kartofler og knoldselleri. Det bliver en utrolig lækker og ikke mindst let mos, som smager helt fantastisk.

MØRE, LÆKRE SVINEKÆBER

Jeg er ret vild med simreretter og selvom sommeren, eller i hvert fald er foråret, så småt er på vej, så jeg synes godt man lidt tid endnu kan lave gryderetter/simreretter. Dette er en virkelig lækker og velsmagende ret, som dog tager lidt tid at lave, men det er det hele værd, og selvom retten tager et par timer at lave, så kræver den ikke meget arbejde.

Svinekæber lyder måske lidt underligt, men de smager fantastisk og efter et par timer i gryden, bliver de helt møre og utrolig velsmagende.

OPSKRIFT 2-3 port

Ingredienser

10 svinekæber

5 store gulerødder

5 skalotteløg

1 alm løg

3 fed hvidløg

7 dl oksefond

5 laurbærblade

10 peberkorn

 

Rodfrugtmos

500g knoldselleri

300-400g bagekartofler

1 spsk. smør eller let kærgården

1 dl mælk

Salt og hvid peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære gulerødder i store tern og læg i både. Steg dem ved middelvarme i en gryde med lidt olie. Efter 3-4 minutter kommes de i en skål.
  2. I gryden brunes svinekæberne af, sørg for at de får godt med farve på alle sider.
  3. Snit hvidløg og det ene almindelig løg groft. Når kæberne har taget farve, tages de af gryden og løg og hvidløg steges et par minutter.
  4. Kæberne kommes i gryden sammen med peberkorn, laurbær og oksefond og skal nu simre en times tid.
  5. Efter 1 time kommes de stegte gulerødder og skalotteløg i gryden til kæberne, som nu skal koge yderligere en lille times tid.
  6. En lille halv time inden servering laves mosen. Skræl kartofler og knoldselleri og skær i tern. Kom dem i en gryde og kog dem møre.
  7. Hæld vandet fra grøntsagerne og mos dem rigtig godt. Kom mælk, smør, salt og peber i gryden og rør det hele sammen. Smag mosen til.
  8. Når kæberne er kogt møre, hældes lidt madfløde i gryden og saucen koges ind. Synes I den er for tynd, kan I blande lidt mælk og majsstivelse sammen og røre i saucen, til I har den ønsket konsistens.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Panang med kylling, kokosmælk og bønner