Madplan uge 23

Havregrød a la gulerodskage

Gulerodskage hører virkelig til en af mine yndlingskager, og jeg har derfor prøvet at lave en grød som smager af gulerodskage, for det er da den bedste måde at starte dagen på.

GULEROD, HAVREGRYN OG SKYR

Jeg har lavet grøden som en typiske havregrød, hvor jeg har smagt den til med krydderier, som man typiske bruger i en gulerodskage som kanel og kardemomme, samt revet gulerod. Toppingen på grøden stemmer også godt overens med toppingen på en gulerodskage, dog er det vanilje skyr i stedet for en vanilje/ostecreme. Så hvis I som jeg er ret glade for gulerodskage og samtidig godt kan lide at starte dagen med en god portion grød, så skulle I prøve denne kombination af to virkelig lækre ting.

OPSKRIFT

Ingredienser

40g havregryn

10g chiafrø

1,5 dl vand

1 dl mælk

1 knivspids salt

1 tsk. kanel

Lidt kardemomme

1 store revet gulerod

Evt. lidt sødemiddel

 

Fremgangsmåde

  1. Kom vand, mælk, havregryn, chiafrø, kanel, kardemomme og salt i en gryde og lad det koge op.
  2. Lad grøden små koge et par minutter og tilsæt revet gulerod. Her kan I eventuelt også tilsætte lidt rosiner eller valnødder, hvis I kan lide det, samt lidt sødemiddel, hvis i kan lide jeres grød sød.
  3. Kom grøden i en skål og top med vaniljeskyr, lidt revet gulerod, valnødder og stødt kanel.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 23