Madplan uge 29

Chilimayo

Jeg elsker chilimayo, selvom jeg er lidt en kylling når det kommer til stærk mad, men så længe chilimayoen ikke er for stærk, men bare er godt krydret og varm, så synes jeg det smager fantastisk.

STÆRK MAYONNAISE

Chilimayo består af en helt almindelig mayonnaise lavet på olie og æggeblommer, man kan vælge at piske sin egen, men man kan også sagtens købe en færdiglavet mayonnaise, som man smager til med lidt sriracha og chili. Når man laver sin egen chilimayo, kan man jo tilføje lige så med sriracha, som man foretrækker, og dermed lave den, så den passer til ens egne smagsløg. Så er I til meget stærk mad, kan I sagtens tilføje mere chili og sriracha, end jeg har gjort her i opskriften.

Ingredienser

2 æggeblommer

2 dl olie

2 tsk. sriracha

1 tsk dijonsennep

1 tsk. røget paprika

1 tsk. citronsaft

1/2 tsk. salt

Lidt chiliflager

 

Fremgangsmåde

  1. Kom æggeblommer, dijonsennep, salt og citronsaft i en skål og pisk det godt sammen. Tilføj olien i en tynd stråle og pisk rigtig godt i massen, så den ikke skiller. Lidt efter lidt kan I filføje lidt mere olie ad gangen.
  2. Når I har en tyk mayonnaise, tilføjer I chili, paprika og sriracha.
  3. Smag mayoen til og stil den på køl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 29