Madplan uge 31

Kartoffelsalat med peberfrugter

Sommeren er stadig over os og en god kartoffelsalat passer til det meste grillmad. Det er en klassiker, som altid holder 100% til de fleste grillaftener, og smagsvarianterne kan variere i det uendelige.

KARTOFLER OG PEBERFRUGTER

Denne kartoffelsalat er en smule anderledes da dressingen er smagt til med grillet peberfrugter, som giver en skøn og dyb smag til kartoffelsalaten. Normalt laver jeg den traditionelle kartoffelsalat, men indimellem er det rart med noget andet, og selvom denne salat kræver lidt mere arbejde, så er det ikke det vilde. Man kan jo tilberede peberfrugterne, mens kartoflerne koger, så tager det ikke ekstra tid. Så er I til peberfrugter kan denne kartoffelsalat kun anbefales.

Ingredienser 4 port.

1 kg kartofler

2 dl fromage- eller creme fraiche

2 peberfrugter

1 spsk. citronsaft

1 revet hvidløg

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge kartoflerne i saltet vand til de er møre. Pil kartoflerne og lad dem køle helt af.
  2. Grill nu peberfrugterne. Stik i dem med en skarp kniv 4-5 steder og bag dem i ovnen på grill i 15 minutter – Husk at vende dem undervejs. Kom dem efterfølgende i en frysepose, luk den til og lad dem ligge 10-15 minutter.
  3. Pil peberfrugterne: fjern skind og kernehus og lad dem køle helt af.
  4. Kom creme fraiche, citronsaft, revet hvidløg, de afkølet peberfrugter, salt og peber i en blender og blend til en homogen masse. Smag dressingen til.
  5. Skær kartoflerne i mindre tern og vend dem i dressingen. Stil kartoffelsalaten på køl en times tid, men meget gerne i længere tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 31