Salat med rødkål, avocado, æbler og saltet mandler

Oksefilet i sous vide

Jeg elsker rødt kød og en god rosa steg holder hver gang. Jeg har altid foretrukket en god bøf, da jeg synes det er meget nemmere at stege den perfekt, end det er med en steg/filet, men nu er det problem løst. Med min sous vide får jeg altid en helt perfekt tilberedt steg.

PERFEKT TILBEREDT KØD

En god oksefilet smager forrygende, og er den mør og saftig, så spiller måltidet helt perfekt. Med en sous vide er man 100 procent sikker på, at kødet er stegt til perfektion, og det kan altså fjerne en del af presset ved at lave mad til andre mennesker – der er ikke noget værre end at servere en grå og tør steg.

Til en oksefilet kan man vælge et utal af tilbehør at servere dertil. Man kan køre den klassiske med pommes frites eller pommes Anna og bearnaise, samt lidt garniture af en slags – det er uden tvivl min yndlings. Men man kan selvfølgelig servere kartofler på mange andre måde, lave en rødvinssauce, whiskysauce, pebersauce eller andet samt servere friske salater, eller hvad I ellers skulle foretrække, til oksefileten.

OPSKRIFT 4 pers.

Ingredienser

1kg oksetyndsteg

4 fed hvidløg

2 kviste rosmarin

10g smør

1-2 spsk. olie

Salt

Peber

 

Fremgangsmåde

  1. Rens stegen for fedt og scener og kom stegen i en vakuumpose.
  2. Pil 2 hvidløg og knus dem let. Kom dem i posen sammen med renset rosmarinstilke, vakuumer og forsejl posen.
  3. Tænd for sous viden og stil den på 54 grader. Kom stegen i sous viden og giv den 10 timer ved de 54 grader.
  4. Når stegen er færdig, tages den op af vandet, ud af posen og tørres med køkkenrulle. Salt og peber strøs på hele stegen.
  5. Find en pande frem og skru helt op for blusset. Kom lidt smør og olie på panden sammen med et par fed pillet hvidløg og brun stege godt på alle sider. Skær stegen i skiver og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med rødkål, avocado, æbler og saltet mandler