Madplan uge 33

Cremet broccolisalat

Broccolisalat er en god gammel klassikere som stadig holder 100%. Broccoli er ofte en grøntsag som deler vandene, men giver man det et hurtigt opkog og blander det sammen med en smagfuld dressing og lidt frugt og grønt, så er man rimelig godt kørende.

BROCCOLI, TRANEBÆR OG ÆBLER

Jeg er ret vild med broccoli, men det skal helst lige tilberedes en lille smule, og derfor giver jeg også broccolien til min broccolisalat et hurtigt opkog. Det både smager bedre og det gør samtidig broccolien mere behagelig at spise. Broccolien har jeg rørt sammen med æbler, tranebær lidt rødløg og en lækker cremet dressing. Hvis I lyster, så kan I toppe broccolisalaten med stegt serranoskinke eller bacon, det vil fungere perfekt til.

Lige til denne opskrift valgte jeg har bruge en creme fraiche på 9%, men I kan sagtens bruge en på 6% eller en på 18%, eller for den sags skyld en på 38% (den bliver nok en smule tyk, men smagen holder).

OPSKRIFT 6 pers.

Ingredienser

1 broccoli

2 æbler

40g pinjekerner

50g tranebær

 

Dressing

2,5dl creme fraiche

2 spsk mayonnaise

1 tak dijonsennep

1/2 tsk. æble- eller hvidvinseddike

2 tsk. sukker eller multisød

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skær broccolien i små buketter og giv dem 1 minut i kogende vand med en god portion salt. Dræn vandet og kom broccolibuketterne på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe og køle helt af.
  2. Lav dressingen ved at røre creme fraiche, eddike, sennep, salt, peber, multisød og mayonnaise rigtig godt sammen.
  3. Rist pinjekerne på en varm pande og lad dem køle helt af.
  4. Skær rødløg og æbler i små tern og bland dressingen sammen med løg, tranebær, æbler og broccoli og top salaten med de ristet pinjekerner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 33