Cremet broccolisalat

Bananchokoladekage med chokolade ganache

Der ligger efterhånden en del opskrifter på forskellige slags banankager på bloggen, men bananer fungerer også helt perfekt i bagværk og giver de lækreste svampede kager – det er utrolig svært at ødelægge en banankage.

BANANKAGE MED CHOKOLADE

Denne banankage er smagt til med både chokolade og kakaopulver og er samtidig toppet med en skøn chokolade ganache-lignende topping. Den er utrolig nem at lave og kombinationen af de søde bananer og den mørke, lidt bitre, chokolade fungerer upåklageligt. Jeg valgte at komme lidt hakket chokolade i dejen, men det kan I sagtens undlade, og I kan i princippet også undlade ganachen, hvis I vil have kagen helt plain, men det smager altså godt med et lille lag ganache.

Lignende opskrifter: Rugbrødsbananbrød, bananmuffins med marcipan, kikærte/banankage, banankage med karamelliseret bananer, karamelliseret banankage med kokostopping, chokolade/bananbrød og grove bananbidder.

OPSKRIFT 16 stk.

Ingredienser

3 bananer

3 æg

3 spsk. fiber sirup eller alm. sirup

1 dl mælk

115g havregryn

3 spsk. kakao

50g grofthakket mørk chokolade

Lidt flydende sødemiddel

 

Chokolade ganache

80g mørk chokolade

2 spsk. kakaopulver

3 spsk. mælk

 

Fremgangsmåde

  1. Mas bananerne med en gaffel og rør dem sammen med æg og mælk. Tilføj havregryn, kakaopulver, sirup, bagepulver og smag til med lidt flydende sødemiddel.
  2. Hak chokoladen og vend den i dejen.
  3. Kom dejen i en form på 24×24 cm, bag kagen ved 200 grader i ca. 22 minutter og lad den køle helt af.
  4. Lav chokolade ganachen ved at smelte chokoladen i en mikroovn og rør derefter kakaopulver og mælk i chokoladen. Smør den over kagen og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet broccolisalat