Kanelkage med en dadel/kaffe glasur
Her kommer opskriften på en lækker svampet kanelkage som er uden både sukker og smør og derudover er den også glutenfri, vel at mærke, hvis I bruger glutenfri havregryn. Kagen smager skønt og er ret hurtig at lave. Den kan sagtens holde sig i køleskabet i flere dage og den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at trække lidt.
DADLER, KAFFE OG KANEL
Kagen er toppet med en glasur lavet på blandt andet dadler, kaffe og kakao. Hvis I ikke kan lide kaffe, må I endelig ikke lade jer skræmme for man kan ikke smage kaffen, men kombinationen af kakao og kaffe er virkelig lækker, så I må endelig ikke undlade det. Det skal lige siges, at jeg ikke kan fordrage kaffe, men denne glasur smager fantastisk!
Jeg har også en opskrift på kanelkage lavet på kikærter liggende på bloggen.
OPSKRIFT
Ingredienser
Bund
60g mandler
150g havregryn
30g perfect fit
150g dadler
2 dl kærnemælk
2 æg
40g kokosolie
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
3 spsk. kanel
Topping
20g smør, mandelsmør, kokosolie el. lignende
170g dadler
2 spsk. kakaopulver
4 spsk. færdigbrygget kaffe
Fremgangsmåde
- I en foodprocessor blandes/blendes havregryn, perfect fit, mandler, natron, kanel og bagepulver sammen.
- Dadler, kærnemælk, kokosolie og æg kommes i blenderen og blendes godt igennem.
- Kom dejen i en form (24×24 cm) og bag kagen ved 200 grader i 20-22 minutter. Lad efterfølgende kagen køle af på en rist.
- Toppingen laves ved at blende ‘smør’, dadler, afkølet kaffe og kakaopulver. Når kagen er kold, smøres toppingen på og kagen nydes. Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu