Madplan uge 40

Kanelkage med en dadel/kaffe glasur

Her kommer opskriften på en lækker svampet kanelkage som er uden både sukker og smør og derudover er den også glutenfri, vel at mærke, hvis I bruger glutenfri havregryn. Kagen smager skønt og er ret hurtig at lave. Den kan sagtens holde sig i køleskabet i flere dage og den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at trække lidt.

DADLER, KAFFE OG KANEL

Kagen er toppet med en glasur lavet på blandt andet dadler, kaffe og kakao. Hvis I ikke kan lide kaffe, må I endelig ikke lade jer skræmme for man kan ikke smage kaffen, men kombinationen af kakao og kaffe er virkelig lækker, så I må endelig ikke undlade det. Det skal lige siges, at jeg ikke kan fordrage kaffe, men denne glasur smager fantastisk!

Jeg har også en opskrift på kanelkage lavet på kikærter liggende på bloggen.

OPSKRIFT

Ingredienser

Bund

60g mandler

150g havregryn

30g perfect fit

150g dadler

2 dl kærnemælk

2 æg

40g kokosolie

1 tsk. bagepulver

0,5 tsk. natron

3 spsk. kanel

 

Topping

20g smør, mandelsmør, kokosolie el. lignende

170g dadler

2 spsk. kakaopulver

4 spsk. færdigbrygget kaffe

 

Fremgangsmåde

  1. I en foodprocessor blandes/blendes havregryn, perfect fit, mandler, natron, kanel og bagepulver sammen.
  2. Dadler, kærnemælk, kokosolie og æg kommes i blenderen og blendes godt igennem.
  3. Kom dejen i en form (24×24 cm) og bag kagen ved 200 grader i 20-22 minutter. Lad efterfølgende kagen køle af på en rist.
  4. Toppingen laves ved at blende ‘smør’, dadler, afkølet kaffe og kakaopulver. Når kagen er kold, smøres toppingen på og kagen nydes. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 40