Madplan uge 42

Wok med tigerrejer og grøntsager

Her får I en skøn wokret, som består af få ingredienser, kan laves på ganske kort tid og som samtidig smager helt forrygende. En ret for hele familien – tror jeg.

PEBERFRUGT, REJER OG SAUCE

Retten består af store tigerrejer, lidt blandet grøntsager i form af peberfrugt, løg og sukkerærter og så er alle tingene vendt i en lækker sauce. Bryder I jer ikke om rejer, kan I sagtens bytte dem ud med kylling eller andet kød – hvad I foretrækker. Og I kan selvfølgelig også altid bytte grøntsagerne ud med andre grøntsager, jeg synes bare disse er lækre og ikke mindst sprøde, hvilket jeg foretrækker i wokretter.

OPSKRIFT 2 port.

Ingredienser

300g tigerrejer

2 peberfrugterr

1 stort løg

2 fed hvidløg

150g sukkerærter

3 forårsløg

 

Sauce

2 dl grøntsags- eller fiske bouillon

1 spsk. soja

1 tsk fiskesauce

2 tsk. majsstivelse

 

Fremgangsmåde

  1. Skær løg og perbefrugt i halv-store tern. Halver sukkerærterne, fintsnit hvidløg og skær forårsløg i 1 cm stykker.
  2. Kom grøntsagerne, pånær hvidløg, på en varm pande med lidt olie. Steg dem nogle minutter, tilføj derefter rejer og hvidløg og lad det stege et par minutter
  3. Imens rør I majsstivelse sammen med fiskesauce, soja og bouillon. Hæld saucen på panden, rør det hele sammen og smag til med soja. Server retten sammen med ris eller nudler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 42