Madplan uge 43

Chokoladetærte med karamel, hasselnødder og chokoladeganache

Der er ingen tvivl om at jeg elsker karamel, alt med karamel smager bare fantastisk, og jeg er ikke bleg for att bruge karamel i mine opskrifter. Derfor får I her en opskriften på den lækrest tærte med et godt lag karmel, hasselnødder og chokoladeganache.

KARAMEL, CHOKOLADE OG NØDDER

Lækker sprød kakaobund, som er toppet med karamel, hasselnødder og et godt lag chokoladeganache – en fantastisk kombination, og de sprøde elementer i form af bunden og hasselnødderne, fungerer godt med ganachen og karamellen, som begge er ret bløde elementer. Så mangler I en skøn dessert, kan denne absolut kun anbefales.

Kagen kan sagtens holde sig 4-5 dage, det eneste minus er at bunden bliver blød efter et par dage, men den smager stadig forrygende.

OPSKRIFT 8 port.

Ingredienser

Mørdej

130g hvedemel

1 tsk kakao

30g flormelis

1 tsk. vaniljesukker

1 æggeblomme

50g stuetempereret smør

Lidt vand

 

Karamel

1/2 dåse kondenseret mælk

35g smør

35g sukker/brun farin

Knivspids salt

 

Chokoladeganache

90g mørk chokolade

1dl piskefløde eller cremefine 19%

Knivspids salt

 

Øvrigt

1 håndfuld ristet hasselnødder

 

Fremgangsmåde

  1. Lav mørdejen ved at komme hvedemel, kakaopulver, flormelis og vaniljesukker i en skål. Kom æggeblomme og stuetempereret smør i skålen og rør det hurtigt sammen. Tilføj eventuelt lidt koldt vand, hvis det er nødvendigt. Dejen skal ikke æltes, den skal bare samles. Kom film over mørdejen og stil den på køl 1 time.
  2. Tag mørdejen ud af køleskabet, rul den tynd på et meldrysset bord og kom den i en tærteform. Prik huller i bunde og kom bagepapir over. Hæld tørret bønner eller lignende ovenpå, og bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 13-15 minutter. Fjern bønner og bagepapir og bag den yderligere 5 minutter, og lad tærten køle af.
  3. Lav karmel ved at komme smør, kondenseret mælk, farin og lidt salt i en gryde og lad det simre ca. 8 minutter. Hæld karamellen over bunden og hæld hele eller hakket hasselnødder (gerne ristet hasselnødder) over karamellen og lad den køle af.
  4. Efter 1 times tid laves ganachen. Varm cremefine, hak chokoladen og kom begge ting i en skål. Rør det godt sammen så fløden smelter chokoladen, og hæld ganachen over tærten. Stil tærten på køl i minimum en time og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 43