Madplan uge 48

Rødvins braiserede svinekæber med mos

Braiserede svinekæber med grøntsager og en cremet sauce, det smager fantastisk sammen med en solid gang mos. For at give retten lidt ekstra smag, braiserede jeg kæberne i rødvin, men det kan sagtens undlades og byttes ud med vand, eller I kan braisere i øl eller lignende.

BRAISEREDE I RØDVIN

Navnet ‘svinekæber’ lyder ikke ligefrem specielt tiltalende, og jeg er sikker på at bare navnet kan skræmme de fleste, men det må endelig ikke skræmme jer, for svinekæber smager så godt.

Vinteren er godt i gang og det er tid til en masse simremad. Jeg elsker disse retter, både fordi det smager fantastisk – der er fyldt med saft og kraft i retterne, fordi de får lov til at stå at simre så længe. Men også fordi det ikke kræver ret meget af en, simremad klarer sig selv det meste af tiden.

OPSKRIFT 3-4 port.

Ingredienser

10-12 svinekæber

6 dl grøntsagsbouillon

3 dl rødvin

6 gulerødder

3 løg

3 fed hvidløg

3 spsk majsstivelse

Lidt mælk

 

Fremgangsmåde

  1. Fjern sener fra svinekæberne, tør dem med et stykke køkkenrulle, strø med salt og peber og find en stor gryde frem.
  2. Brun kæberne godt af i gryden, ved høj varme og lidt olie. Sørg for de får farve på alle sider og læg dem til siden.
  3. Skær gulerødder i store skiver, halver løgene og fintsnit hvidløg. Brun grøntsagerne af i gryden i 3-4 minutter. Tilføj rødvin og lad væsken fordampe.
  4. Kom de brunede kæber tilbage i gryden sammen med bouillon, kom låg på og lad retten simre et par timer.
  5. Rør majsstivelse og mælk sammen og pisk det i saucen til I synes den har den rette konsistens.
  6. Smag retten til og server med mos.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 48